Turaidas
muzejrezervāts

Latvijas Būvinženieru savienības valde Turaidā


Otrdien, 21. oktobrī Turaidas muzejrezervātā notika Latvijas Būvinženieru savienības izbraukuma Valdes sēde, kuras laikā būvinženieri ne tikai risināja savienības aktuālos jautājumus, bet arī iepazinās ar jaunākajiem restaurācijas objektiem muzejrezervātā un tikās ar muzejrezervāta direktori Annu Jurkāni.

Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne iepazīstināja klātesošos ar muzejrezervāta attīstības stratēģiju un darbības virzieniem, kā arī atbildēja uz speciālistu jautājumiem. Būvinženieri novērtēja muzejrezervāta Apmeklētāju centru, kas iekārtots atjaunotajā muižas pagrabklētī, un šogad restaurēto muižas vagara mājas klēti, kā arī iepazinās ar ekspozīcijām muižas pārvaldnieka vecajā dzīvojamā mājā, kuras restaurācija tika pabeigta 2011. gadā.

Sēdi vadīja Latvijas Būvinženieru valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume un tās gaitā būvinženieri apsprieda jaunākās Būvniecības regulējuma aktualitātes un LBS BSSI aktivitātes Ministru kabineta noteikumu „Būvspeciālistu kompetences novērtēšanas un pastāvīgās prakses uzraudzības noteikumi” realizācijā.

Turaidas muzejrezervātam Latvijas Būvinženieru savienība ir ciešs sadarbības partneris jau daudzu gadu garumā. Laika gaitā būvniecības eksperti muzejrezervātam snieguši padomus, veikuši ekspertīzes slēdzienus un savas kompetences ietvaros atbalstījuši kultūras mantojuma saglabāšanu un restaurāciju. Arī šajā tikšanās reizē abas puses vienojās par sadarbības turpināšanu arī turpmākajā darbībā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts