Turaidas
muzejrezervāts

Klasēm un draugu grupām – programma „Ziemassvētki Turaidas muižā”


Turaidas muzejrezervāts aicina jaunāko klašu skolēnus un draugu pulkus, kuros ir lielāks skaits bērnu, decembrī Turaidā izbaudīt Ziemassvētku noskaņas, izzināt latviskās tradīcijas un dot iespēju bērniem pašu rokām sagatavot dāvanas saviem mīļajiem, piedaloties interaktīvā programmā „Ziemassvētki Turaidas muižā”.

Ziemas saulgrieži iezīmē laiku, kad ir gada īsākās dienas un garākās naktis, kad īpaši sveicam gaismas gadskārtējo uzvaru pār tumsu. Saule sāk savu atgriešanos un gaisma svin uzvara pār tumsu. Gada tumšākais laiks ir Ziemassvētku brīnumu gaidīšanas laiks, kas ir neparasts un kurā bērni var palīdzēt brīnumiem notikt.

Aicinām izdzīvot Ziemas saulgriežu laiku, līdzdarbojoties Turaidas muižas radošajā darbnīcā, kur ikviens skolēns un bērnudārzu vecāko grupu audzēknis varēs izgatavot sirsnīgu dāvaniņu, lai Ziemassvētku vakarā to paliktu zem eglītes kā pārsteigumu vistuvākajiem un vismīļākajiem cilvēkiem, uzzinātu tradīcijas, kā agrāk svinēti Ziemassvētki un draudzīgā pulkā ietu rotaļās, minētu mīklas un zīlētu nākamā gada veiksmes un priekpilnus notikumus. Svētku sajūtas papildinās eglītes smarža, svecīšu liesmiņas un cienāšanās ar gardām piparkūkām.

Vienojoties ar Turaidas kalēju Andri, būs iespēja liet arī laimes smēdē un, veroties ēnu atspulgos, ielūkoties nākotnē.

Mērķauditorija: 1.-6. klase un draugu grupas – ģimenes ar bērniem.

Cena grupai:  31.30 EUR+ ieejas biļetes (uz 10 bērniem vai skolēniem vienam pieaugušajam ieeja bez maksas). Laimes liešana smēdē kopā ar kalēju Andri – vienam cilvēkam 1.40 EUR.

Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu un Ziemassvētku saldumu paciņu dāvināšanu programmas gaitā.

Programmas lūdzam pieteikt vismaz 3 dienas iepriekš pa tālruņiem 67971402, 26572142, vai e-pastu: anda.skuja@turaida-muzejs.lv

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts