Turaidas
muzejrezervāts

4. maijā – Svētki Turaidā veltīti Latvijas neatkarības atjaunošanas 25. gadadienai


2015. gada 4. maijā aprit 25 gadi kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas – dienas, kad Latvija otro reizi viena gadsimta laikā īstenoja savas pašnoteikšanās tiesības, atguva valstiskumu un brīvību. Tas ir nepārvērtējams sabiedrības vienotības un saskaņotas rīcības darbību kopums. 4. maijs ir Valsts svētki, kurus, kopīgi svinot, ir iespēja celt pašapziņu, vairot piederības sajūtu un patriotismu. Diena, kas iezīmē demokrātiskas Eiropas paplašināšanos, Baltijas tautu vienotības un mērķtiecīgas rīcības panākumus. Tā ir diena, kad esam lepni par savu zemi, savu valsti, - par Latviju.

Maija sākums, izzinot tradicionālās kultūras mantojumu, ir Gaismas dieva Ūsiņa godināšanas laiks. UNESCO 2015. gadu pasludinājis par starptautisko Gaismas un gaismas tehnoloģiju gadu, uzsverot to nozīmi katra cilvēka dzīvē un ikdienā. Cilvēka sirds un dvēsele garīgās izaugsmes gaitās rosina meklēt gaismas ceļu sevī un pasaulē.

 SVĒTKI TURAIDĀ – GAISMU SAUCA, GAISMA AUSA

veltīti Latvijas neatkarības atjaunošanas 25. gadadienai  

2015. gada 4. maijā plkst. 12.00 – 17.00

PROGRAMMA

12.00 – 12.30 -   GAISMAS DAUDZINĀJUMS Ūsiņa zīmē Ābeļu dārzā pie skulptūras „Neguli, saulīte”
  • Piedalās Vidrižu folkloras kopa „Delve”
13.00 – 13.30 -   EKSPOZĪCIJAS ATKLĀŠANA Turaidas muižas ratnīcā 13.30 – 14.00 – Limbažu lauku kapelas „Labi ka tā!” koncerts pie muižas ratnīcas 14.30 – 15.00 -   Sabīnes Stāles fotogrāfiju IZSTĀDES „Akmens galaktika” ATKLĀŠANA Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas izstāžu zālē Piedalās flautiste Liene Dobičina 15.00 – 16.00 - Saruna ar akadēmiķi Andri Buiķi un žurnālisti Liu Guļevsku „NECĪNIES AR TUMSU, IEDEDZ TUMSĀ GAISMU!” Turaidas muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamajā mājā 16.00 – 17.00 – SVĒTKU KONCERTS zālienā pie muižas ratnīcas Piedalās:
  • Siguldas vidējās paaudzes deju kolektīvs „Siguldietis”
  • Siguldas senioru deju kolektīvs „Sidrabdancis”
  • Siguldas pūtēju ansamblis, diriģenta Jāņa Raslava vadībā
  • Siguldas jauniešu Ielu teātris
16.00 – 17.00 – Dzīvās bildes - Siguldas bērnu folkloras kopa „Senlejiņa” uzvedums „Gadsimtu mijas muižas dzīves ainiņas ar muzicēšanu”  un zīmēšanas darbnīca bērniem pie Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas
    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts