Turaidas
muzejrezervāts


Turaidas muzejrezervāta direktorei Annai Jurkānei piešķirts Atzinības krusts


Ar Ordeņa kapitula 2015. gada 2. aprīļa lēmumu par nopelniem Latvijas valsts labā Turaidas muzejrezervāta direktorei Annai Jurkānei piešķirts Latvijas valsts augstākais apbalvojums – Atzinības krusts, IV šķira un Anna Jurkāne iecelta par Atzinības krusta virsnieci.

Ar Atzinības krustu tiek apbalvotas personas par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā. Par nopelniem uzskatāma uzticīga un uzcītīga kalpošana valsts vai pašvaldības dienestā, priekšzīmīga un godīga darba izpilde, ikviena sabiedriska kalpošana, tautas gara, pašdarbības un saimniecisko spēku attīstīšana. Ar Atzinības krustu un tā goda zīmi tiek apbalvotas fiziskas personas, kā arī ārvalstu fiziskas personas.

Atzinības krusts (Croix de la reconnaissance) dibināts 1710. gadā Liepājā. Latvijas Republikā nodibināts 1938. gadā par piemiņu Kurzemes un Zemgales hercogistes slavas laikiem un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004. gadā. Atzinības krusta devīze ir "Pour les honnêtes gens" ("Godaprāta ļaudīm").

Latvijas valsts augstākie apbalvojumi tiks pasniegti svinīgā ceremonijā 2015. gada 4. maijā Melngalvju namā.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis apsveikuma vēstulē raksta: „Jūsu neatlaidīgais darbs Turaidas muzejrezervāta izveidošanā un pilnveidē 42 gadu garumā ir augstu novērtēts – muzejs ir plaši pazīstams gan Latvijā, gan ārvalstīs. Vēlu Jums arī turpmāk veselību, spēku un radošu enerģiju, lai Latvijas senvēstures un mūsdienu sinerģija muzeja projektos tiktu attīstīta tikpat jēgpilni un harmoniski kā līdz šim”.

Lepojamies ar augsto valsts apbalvojumu! Gods kalpot Latvijai!

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts