Turaidas
muzejrezervāts

Līdz pasaules čempionātam orientēšanās sportā Turaidā – 100 dienas!


Šovasar Rīga, Sigulda un Turaida kļūs par pasaules orientēšanās galvaspilsētām, jo Latvijā notiks 35. pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kas pulcēs spēcīgākos atlētus no vairāk nekā 50 valstīm. Līdz sacensību startam atlikušas 100 dienas, tāpēc Latvijas Orientēšanās federācija 27. aprīlī Turaidas muzejrezervātā organizēja svinīgu tikšanos čempionāta rīkotājiem un atbalstītājiem, kurā tika kaltas īpašas piemiņas monētas.

„Kas pirms dažiem gadiem šķita vien tāls sapnis, pavisam drīz kļūs par realitāti – 2018. gadā, Latvijas simtgades svinību gadā, Pasaules čempionāts orientēšanās sportā notiks Latvijā! Būt šo starptautisko sacensību organizatoram ir reizē liels gods un liela atbildība,” teica federācijas prezidents Viesturs Tamužs.

Čempionāts notiks no 3. līdz 12.augustam Rīgā, Siguldā un Turaidā, un šāda milzīga mēroga sporta forums Latvijā būs pirmo reizi. Tie būs lielākie orientēšanās svētki visā pasaulē, jo pulcēs daudzus tūkstošu orientēšanās sporta cienītājus un skatītājus. Paralēli 35.pasaules čempionātam notiks atsevišķas sacensības „LATVIA Oweek”, kur ikviens interesents varēs izskriet tos apvidus, kur medaļas sadalīja pasaules spēcīgākie atlēti. Šajās sacensībās parasti piedalās ap 3000 dalībnieku no visas pasaules. Vēl šajās dienās Latvijā notiks arī Eiropas mežinieku orientēšanās sacensības, kurās piedalās ap 500 meža nozares darbinieku no visas Eiropas, kā arī Pasaules taku orientēšanās čempionāts, kas ir orientēšanās paveids cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

35. pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti 10 medaļu komplekti piecās disciplīnās. Aizraujošas solās būt sprinta disciplīnas, kas notiks Vecrīgā un Āgenskalnā, bet meža distances būs Siguldas apkārtnē. Šo distanču arēnas tiks izvēlētas tā, lai sacensības būtu interesanti vērot līdzjutējiem un televīzijas skatītājiem. Turaidas muzejrezervāts ir čempionāta rīkotāju sadarbības partneris, un sacensību laikā trases centrs Turaidā būs Dziesmu dārzs. Sacensības Turaidā notiks no 9. līdz 12. augustam.

35. pasaules orientēšanās čempionātu organizē Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Rīgas, Daugavpils, Siguldas, Krimuldas novada pašvaldību un Turaidas muzejrezervātu. 35. pasaules orientēšanās čempionāts ir Latvijas simtgades valsts nozīmes pasākums.

    Aktuāli, Jaunumi, Latvijai 100  

Turaidas muzejrezervāts