Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāta piedāvājums iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros


Jau septembrī uzsākta iniciatīva “Latvijas skolas soma”, kuras mērķis ir nodrošināt Latvijas skolas vecuma bērniem un jauniešiem valsts garantētās izglītības iegūšanas ietvaros iespēju klātienē pieredzēt Latviju, izzināt un iepazīt Latvijas vērtības, kultūrtelpu un attiecības dinamiskā un jēgpilnā darbībā, tādējādi spēcinot piederības sajūtu un valstisko identitāti.

Arī Turaidas muzejrezervāts piedalās iniciatīvā “Latvijas skolas soma” ar savu piedāvājumu – interaktīvajām programmām un ekskursijām, kuras veidotas dažādām skolēnu vecuma grupām. Tajās līdzdarbojoties, skolēni bagātinās savu pieredzi un zināšanas, kā arī gūs pozitīvas emocijas skaistajā kultūrvidē, spēles formā iepazīstot arī senās ēkās un ekspozīcijas. Šajā sezonā muzejrezervāts skolēniem piedāvā programmas: “Ko lems līvu likteņa zirgs?”, No kā būvēta Turaidas pils?”, “Ciemos pie Turaidas fogta”, “Uzvārdu došana Vidzemē”,  “Ienāc tautasdziesmu pasaulē!”, orientēšanās spēle “Tūkstošgades stāsts”. Plašāka informācija un programmu apraksti pieejami muzejrezervāta mājas lapā - http://www.turaida-muzejs.lv/programmas/.

Turaidas muzejrezervāta plašā vide un vairāk nekā 45 ekspozīcijas ir vieta, kur klasēm paralēli var tikt vadītas pat 7 programmas. Skolēnu grupas vienlaicīgi var piedalīties gan dažādās programmās, gan doties ekskursijās ar muzeja gidiem.

Muzejrezervāta teritorijā atrodas vairākas labiekārtotas vietas, kurās var atpūsties un apēst līdzpaņemtās maizītes.

Lai nodrošinātu sev vēlamo muzejrezervāta apmeklējuma laiku, programmas un ekskursijas vēlams pieteikt jau savlaicīgi vai vismaz 3 dienas iepriekš pa tālruni 67971402 vai e-pastu: turaida.muzejs@apollo.lv

Inicatīva „Latvijas skolas soma” veidota kā kompleksa, starpdisciplināra programma, kas apvieno resursus, lai stiprinātu jaunās paaudzes nacionālo identitāti, pilsoniskuma, valstiskās piederības apziņu un nacionālo identitāti, attīstītu kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, mazinātu sociālo nevienlīdzību, kā arī paaugstinātu izglītības kvalitāti. Plašāka informācija par "Latvijas skolas somas" piedāvājumu atrodama interneta vietnē - https://www.km.gov.lv/lv/kultura/kultura-timekli/projekti/kulturas-norises-berniem-un-jauniesiem/aicinam-iepazities-ar-kulturas-pasakumu-piedavajumu

 SKOLAS_VAARDS_2018_ar logo

        Aktuāli, Jaunumi, Latvijai 100  

Turaidas muzejrezervāts