Turaidas
muzejrezervāts

Projekta “Dārza pērles” tīklošanās pasākums Turaidas muzejrezervātā


lejupielāde (1)

Darza Perles logo14.decembrī Turaidas muzejrezervātā notika projekta "Dārza Pērles" tīklošanās pasākums, ko organizēja Vidzemes tūrisma asociācija (turpmāk – VTA).

Tikšanās laikā projekta partneri un dārzu īpašnieki pārrunāja projekta "Dārza Pērles" plānotās aktivitātes, iespējas privāto dārzu īpašniekiem iesaistīties "Dārza Pērļu" maršrutā, noklausījās vairākus pieredzes stāstus.

Pasākuma ievadā Turaidas muzejrezervāta direktores vietnieks Dainis Linmeijers klātesošos informēja par dabas mantojuma saglabāšanu un uzturēšanu Turaidas muzejrezervātā, kā arī plānotajām aktivitātēm projekta ietvaros. Vidzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts iepazīstināja ar projekta pirmsākumiem un nepieciešamību, bet Alise Plaude (VTA) – ar plānotajām aktivitātēm un uzdevumiem, kas veicami 2019. gadā. Klātesošajiem tika dota iespēja noklausīties arī divus pieredzes stāstus, ar kuriem dalījās dārza “Jaunrūjas” īpašniece Guna Rukšāne un Latvijas dārzu biedrības valdes priekšsēdētāja Inta Šteinberga.

Pasākuma otrajā daļā notika diskusija par nepieciešamajiem apmācību semināriem, kas tiks organizēti projekta ietvaros, kā arī pārrunāti jau veiktā dārzu apmeklētāju pētījuma rezultāti un turpmākās rīcības, izstrādājot vienotus dārzu kritērijus maršruta veidošanai. Noslēgumā dalībnieki devās iepazīšanās ekskursijā pa Turaidas muzejrezervātu.

Projekts “Dārza pērles” ir saņēmis finansējumu no Interreg Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas. Tas uzsākts 2018. gada 1. maijā un norisināsies līdz pat 2020. gada 31.oktobrim. Projekta galvenais mērķis ir dažādot dārzu tūrisma piedāvājumu Igaunijā un Latvijā, izveidojot jaunu, pievilcīgu un ilgtspējīgu tūrisma piedāvājumu “Dārza Pērles”.

Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

 ,        Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts