Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāta piedāvājums Ziemassvētkos un Jaunā gada sākumā


Ziemassvētkos un Jaungada brīvdienu laikā Turaidas muzejrezervāts atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 17:00.

Ik dienu apmeklētājiem atvērtas un pieejamas Turaidas vēsturiskā centra brīvdabas ekspozīcijas, Baznīckalns un Turaidas Rozes piemiņas vieta, Tautasdziesmu parks un Dainu kalns. Turaidas mūra pilī atvērtas ekspozīcijas, kas vēsta par norisēm laikā no 13. līdz 18. gadsimtam. Ikvienam interesentam ir iespēja uzkāpt pils Galvenajā tornī, no kura paveras varena Gaujas senielejas ainava.

Kā dāvanu saviem apmeklētājiem svētku laikā muzejs atvērs ekspozīcijas, kas parasti ir atvērtas tikai vasaras sezonā:

No 22. decembra līdz 7. janvārim atvērta Turaidas baznīca, kurā apskatāms baznīcas interjers, ekspozīcija par baznīcas un Baznīckalna vēsturi, kā arī izstāde “Ziemassvētku apsveikuma kartītes Turaidas muzejrezervāta krājumā”.

Ziemassvētku dievkalpojumi baznīcā: 23. decembrī plkst. 11.00 – 4. Adventa dievkalpojums 24. decembrī plkst. 17.00 – Ziemassvētku vakara dievkalpojums 26. decembrī plkst. 11.00 – Otro Ziemassvētku dievkalpojums.

Kā parasti arī katru svētdienu Turaidas baznīcā plkst. 11:00 notiks dievkalpojumi kopā ar mācītāju Didzi Seržānu.

No 22. decembra līdz 7. janvārim atvēra arī Dārznieka māja, kurā atrodas ekspozīcija „Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”.

Apmeklētājiem ir iespēja viesoties Turaidas smēde, kurā kalējs ir sagatavojis visu, lai ikviens var izliet savu nākamā gada laimi vai izkalt talismanu – monētiņu. Pirms smēdes apmeklējuma ar kalēju Andri Ščeglovu nepieciešams sazināties pa tālruni 29490869.

Muzejrezervāta apmeklētāji aicināti paviesoties arī mākslinieka Elmāra Gaigalnieka radošajā darbnīcā, kurā var noskatīties smilšu izrādi, iegādāties kādu gleznu un līdzdarboties pašiem. Smilšu darbnīcas apmeklējums jāpiesaka pa tālruni, zvanot Elmāram Gaigalniekam - 29991642.

Priecīgus svētkus un jaukus brīžus Turaidas muzejrezervātā!

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts