Turaidas
muzejrezervāts


Turaidas muzejrezervātam piešķirta kvalitātes zīme “Q Latvia”


Turaidas muzejrezervātam starptautiskās tūrisma izstādes „Balttour 2012” atklāšanas dienā, 10. februārī, tika pasniegta Latvijas tūrisma pakalpojumu kvalitātes sistēmas „Q Latvia” kvalitātes zīme, kas apliecina Turaidas muzejrezervāta piedāvājuma un tūrisma pakalpojumu kvalitātes augsto līmeni. Kvalitātes zīmes „Q Latvia” piešķiršanu organizē Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā ar nozares ekspertu komisiju, kuru veido pārstāvji no Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras (TAVA), Ekonomikas ministrijas Tūrisma nodaļas, Viesnīcu un restorānu centra, Latvijas tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) un Latvijas naktsmītņu asociācijas.

Kvalitātes zīmes „Q-Latvia” komisija pēc aktīvām diskusijām pirmās kvalitātes zīmes piešķīra tikai 9 interesentiem, apzinoties, ka pirmajiem kvalitātes zīmes ieguvējiem jābūt izciliem savā jomā, lai kvalitātes latiņa jau pašā sākumā tiktu augstu pacelta un arī turpmākajiem kvalitātes zīmes ieguvējiem būtu jānodrošina atbilstošs tūrisma pakalpojumu kvalitātes līmenis.

Balvu pasniegšanas ceremonijā TAVA direktors Armands Slokenbergs izteica atzinību Turaidas muzejrezervātam, kā arī pārējiem 8 kvalitātes zīmes ieguvējiem, paužot prieku, ka pakalpojumu sniedzēji ne tikai vēlas nopelnīt, bet rūpējas par tūrisma produkta kvalitāti, daudzveidību, un strādā pie tā, lai „tūrists aizbrauktu mājās apmierināts, gribētu atgriezties vēlreiz un ieteiktu šo tūrisma produktu izmantot arī citiem – saviem radiem, draugiem un paziņām". Latvijā kvalitātes sistēma „Q Latvia” ir jaunums, un ir veidota pēc Šveices kvalitātes sistēmas parauga, lai celtu viesmīlības kultūru un tūrisma pakalpojumu kvalitāti, līdz ar to paaugstinot tūrisma pakalpojumu sniedzēju reputācijas un konkurētspējas pieaugumu. Šāda prakse jau daudzus gadus ir populāra arī vairākās citās Eiropas valstīs.

Pirmās kvalitātes zīmes „Q Latvija” ieguva arī viesnīca „Mežotnes pils”, Valmiermuižas alus darītava, viesnīca „Bīriņu pils”, 3 Rīgas Tūrisma attīstības biroja informācijas centri (Rātslaukumā 6, Kaļķu ielā 16, Prāgas ielā 1), Talsu un Saulkrastu tūrisma informācijas centri, Kuldīgas Tūrisma attīstības centrs un viesnīca „Raibie logi”. Turaidas muzejrezervāts ir pirmais un šobrīd vienīgais muzejs Latvijā, kas ieguvis „Q Latvia” kvalitātes zīmi par tūrisma pakalpojumu kvalitāti.

Par katru no pieteiktajiem pretendentiem bija sagatavots pamatīgs „dosjē” , kurā vispusīgi bija atspoguļota pakalpojumu sniedzēju atbilstība kvalitātes sertifikātam - sava darba pašnovērtējums un rīcības plāns darba uzlabošanai, paveiktais šā rīcības plāna īstenošanā, piedalīšanās e-mācībās u. c. Īpašu novērtējuma sadaļu bija aizpildījis arī „slepenais viesis”, kas pats uz savas ādas izbaudīja tūrisma uzņēmuma sniegtos pakalpojumus, rūpīgi tos novērtējot pēc dažādiem kritērijiem. Tā kā Turaidas muzejrezervāts jau daudzu gadu garumā pievērš lielu vērību apmeklētāju kvalitatīvai apkalpošanai, kvalitātes zīmes „Q Latvia” komisijas dalībnieki vienbalsīgi nobalsoja par kvalitātes zīmes piešķiršanu Turaidas muzejrezervātam.

    Aktuāli  

Turaidas muzejrezervāts