Turaidas
muzejrezervāts

Turaidā 1. maijā – “Viss notiek!”


Atklājot vasaras tūrisma sezonu Vidzemē, 1.maijā no plkst. 13.00 līdz 16.00 Turaidas muzejrezervāts aicina uz sezonas atklāšanas pasākumu „Viss notiek!” Svētku dienā īpaša akcija - ieejas biļetēm muzejrezervātā ievērojamas atlaides !

Pateicoties sadarbībai ar Vidzemes tūrisma asociāciju, Turaidā 1. maijā brīvā dabā darbosies amatnieki un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, stāstot par Vidzemes tūrisma iespējām, sniedzot idejas brīvdienu ceļojumiem, rosinot uzņēmumus korporatīvo pasākumu organizēšanai izvēlēties Vidzemes pusi. Svētku apmeklētājiem būs iespēja uzzināt jaunumus par Turaidas muzejrezervātu, Bīriņu pili un tās skaisto parku un Krimuldas muižas jaunajiem piedāvājumiem. Saulkrastu TIC stāstīs par netradicionāliem pastaigu maršrutiem gar jūru, Siguldas TIC informēs par Siguldas pils restaurācijas sasniegumiem un vasaras neparastajām iespējām, iepazīstot Siguldas pusi, kā arī citi Vidzemes tūrisma asociācijas biedri reklamēs savu piedāvājumu. Viesosies Āraišu pils bruņinieks, būs iespēja izmēģināt akmens laikmeta darbarīkus un izkalt laimes monētu pie Turaidas kalēja. Jaundibinātā Rūjienas amatnieku biedrība „Rūzele” stāstīs par sevi un piedāvās maizi, audumus, adījumus un rotas. Ikvienam būs iespēja iegādāties Krimuldas muižas vīnus un patērzēt ar pašu vīndari, nogaršot Smiltenes pusē mājās ceptu maizīti, Ķeguma un Turaidas saldās piparkūkas, saēsties tikko ceptas pankūkas un redzēt daudz ko citu, kā arī iegādāties dažādus amatniecības izstrādājumus.

13.00 -16.00 - Turaidā ciemosies Jušu ģimene un Siguldas jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” jaunieši, vadot darbnīcas bērniem „Izzini pasauli caur maņām!” Siguldā jau zināmā Jušu ģimene - Auša, Tauša, Smeķis, Bolis, Ozis un Būtis – iepazīs Turaidu un aicinās gan lielus, gan mazus caur sešām maņām radoši un vērīgi izzināt pasauli un pavasari. 15.00 – 16.00 – Patīkamu un romantisku noskaņu radīs grupa „Tutti frutti”, sniedzot koncertu „Drīz ziedēs ievas Siguldā”.

Turaidas muzejrezervātā no 1. maija atvērtas vairāk kā 30 ekspozīcijas Turaidas pilī, baznīcā un muižas saimnieciskā centra ēkās. Šogad modernizēta ekspozīcija muižas zivju pagrabā. Tā papildināta ar atjaunotiem darba rīkiem un vēsta par dīķsaimniecību Turaidas muižā 20. gadsimta sākumā. Notiek darbs pie smēdes ēkas ekspozīciju atjaunošanas un ekspozīcijas izveides muižas pārvaldnieka vecās dzīvojamās mājas bēniņu stāvā. Sākot ar 1. maiju, apmeklētājiem atvērta pārvaldnieka vecā dzīvojamā māja, kuru var apskatīt noteiktos seansos ik pēc stundas, iepazīstot lauku vidusšķiras pārstāvju sadzīves apstākļus un dzīves veidu 19. gadsimtā.

    Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts