Turaidas
muzejrezervāts

Muzeju nakts Turaidā aizvadīta bagātīgās noskaņās


Ievām smaržojot un ūdeņiem čalojot, 19. maijā Turaidas muzejrezervātā aizvadīta Muzeju nakts „Ūdens mistērijas Turaidā”, kura šogad pagāja Zilās jūras zīmē. Turaidā jūras spēks tika atrasts avotu lāsēs, dīķu atspulgu rakstos izgaismotajās muižas saimnieciskā centra ēkās, izzinošās sarunās par ūdens enerģētiku un nozīmi, kā arī vienotībā, pulcējot tik daudz interesentu no visiem Latvijas novadiem.

Turaidu Muzeju nakts laikā iepazina vairāk kā 10 300 apmeklētāji, no kuriem liels pārsvars šogad bija gados jauni cilvēki. Visu vakara gaitu cilvēku nebeidzamas upes plūda pa Turaidas muzejrezervāta teritoriju, iepazīstot muzeja ekspozīcijas, vakara tumšajās stundās baudot noskaņas izgaismotajā muižas saimnieciskajā centrā, klausoties senā harmonija spēlē, gūstot gara spirdzinājumu svētbrīdī Turaidas baznīcā un meklējot dvēseļu gaismiņas muižas dīķos.

Paldies visiem sadarbības partneriem, brīvprātīgajiem palīgiem un Siguldas novada domei par atbalstu, vitālo enerģiju un atsaucību akcijas „Muzeju nakts” īstenošanā Turaidas muzejrezervātā! Īpašs paldies Lijai Bērziņai, Andrim Špatam un Dainim Ozoliņam par dalīšanos ar zināšanām par dzīvā ūdens spēku un mūsu spēju izmantošanu. Pateicība Turaidas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājam Didzim Seržānam, Lēdurgas korim „Lettegore” par dvēseles stiprināšanu svētbrīdī. Paldies ērģelniekam Jānim Pelšem un Rīgas Doma kora skolas audzēknei Vizmai Zvaigznei par senā harmonija un balss brīnišķo saspēli Turaidas baznīcā. Sirsnīga pateicība Siguldas un Krimuldas novada pašdarbības kolektīvu dalībniekiem - Siguldas pagasta kultūras nama senioru deju kopai „Preilenes”, Siguldas senioru ansamblim „Melodija”, folkloras kopai „Senleja”, kā arī Krimuldas mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem par noskaņu radīšanu Turaidā!

    Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts