Turaidas
muzejrezervāts

Turaidā viesojas Ķīnas televīzijas žurnālisti


Trešdien, 22. augustā, Turaidas muzejrezervātā viesojās Ķīnas televīzijas "The China Travel Channel" žurnālisti, kuri iepazinās ar Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijām un kultūrvidi un filmēja video materiālu dokumentālajai filmai par Latvijas biznesa tūrisma iespējām raidījumu ciklu programmai „Industriālā Latvija – harmonijā ar dabu”. Projekta rezultātā plānotas divas pusstundu garas dokumentālās filmas par Latvijas tūrisma un industriālajiem objektiem, kas tiks raidītas Ķīnas telekanālā oktobrī.

Žurnālisti ilgu laiku pavadīja Tautasdziesmu parkā un Dainu kalnā, kur tika filmēts stāsts par latviešu tautasdziesmās paustajām vērtībām un pie skulptūras „Dziesmas tēvs” saskanīgi izskanēja latviešu un ķīniešu tautasdziesmas, kuras dziedāja Turaidas muzejrezervāta pārstāve Anda Skuja un Ķīnas televīzijas žurnāliste. Tika filmēts vēstures un arhitektūras piemineklis – viduslaiku mūra pils, krāšņās Gaujas senielejas ainavas no pils torņa skatu laukuma un uz Turaidas pils fona tika izstāstīts stāsts par Latvijas karoga vēsturi. Ķīnas žurnālisti pauda atzinību un apbrīnu par Turaidas muzejrezervātā redzēto un, prom braucot, dāmas līdzi sev aizveda latviskas rotas, kuras izvēlējās pils torņa suvenīru veikalā. Ķīnas žurnālistu darbu savukārt filmēja LNT ziņu raidījuma žurnālisti un interviju ar Ķīnas pārstāvjiem varēs noskatīties sestdien vai svētdien LNT vakara ziņu raidījumā.

„The China Travel Channel" pārstāvju vizīte Latvijā notiek, pateicoties Rīgas domes iniciatīvai, savukārt vizītes organizētājs ir uzņēmēju klubs "Rīgas marka". "The China Travel Channel" pārstāvji Latvijā viesojas no 15. līdz 24. augustam, un šajā laikā uzņēmēju klubs "Rīgas marka" sagatavojis īpašu programmu, kas ļauj iepazīt Latvijas unikalitāti un vērtības - dabu un kultūrvēsturisko mantojumu, kultūras daudzveidību un tradīcijas, kas pastāv līdzās modernai uzņēmējdarbības videi un tehnoloģijām. Ķīnas žurnālisti šajā laikā apmeklējuši arī Cēsu pili, Jūrmalu, filmējuši Rīgas pilsētas svētkus, kā arī daudzus citus tūrisma un biznesa objektus Latvijā.

"The China Travel Channel" pilnībā ir veltīts ceļojumiem, tas tiek translēts visā Ķīnā un ir viens no lielākajiem tūrisma televīzijas kanāliem Dienvidaustrumāzijā. "The China Travel Channel" kanāla vidējā auditorija sasniedz 510 miljonu skatītāju. "The China Travel Channel" idejiski atbalsta veselīgu dzīves stilu, saudzīgu attieksmi pret dabu un ekoloģiski tīras ražotnes.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts