Turaidas
muzejrezervāts


Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu piedāvājums Turaidas muzejrezervātā


Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu laikā Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atvērts katru dienu bez brīvdienām no plkst. 10:00 līdz 17:00.

Papildus ik dienas pieejamajām ekspozīcijām laikā no 22. decembra līdz 6. janvārim būs atvērta Turaidas baznīca, kurā apskatāms 18. gadsimta atjaunotais interjers un ekspozīcija "Turaidas baznīcas un draudzes vēsture".

Svētkos Turaidas baznīcā notiks dievkalpojumi: 23. decembrī plkst. 11:00 - 4. Adventes dievkalpojums, 24. decembrī plkst.17:00 - Ziemassvētku vakara dievkalpojums, 26. decembrī plkst.11:00 - Ziemassvētku otrais dievkalpojums un draudzes eglīte, 30. decembrī, plkst.11:00 – Vecgada dievkalpojums un plkst. 12.30 labdarības akcijas „Eņģeļi pār Latviju” koncerts ,,…sirds mana prot šo zemi ielīksmot!” , kurā piedalīsies Lēdurgas bērnu ansamblis ,,Kastanīši”, Zane un Agnete Janelsiņas un Marita Mazureviča-Motte.

Apmeklētāju centrā no 19. decembra līdz 31. janvārim apskatāma fotoizstāde „Latvijas pilis un muižas”. Izstāde tapusi Baltslāvu kultūras attīstības un sadarbības biedrības biedriem apceļojot Latviju un redzētās pilis un muižas iemūžinot fotogrāfijās.

Svētku noskaņai katru dienu no 26. decembra Apmeklētāju centrā darbosies kafejnīca un tajā tiks piedāvāta gan tēja, gan kafija ar gardām uzkodām, gan karstvīns un piparkūkas.

Muižas smēdē decembra pēdējās nedēļas nogalēs un janvāra pirmajā nedēļas nogalē kopā ar kalēju ikvienam apmeklētājam būs iespēja uzzināt nākamā gada ritējumu latviskās tradīcijās, lejot laimes no alvas. Ja laika apstākļi būs atbilstoši, uz viena no muižas dīķiem būs iespēja izvizināties ar seno karuseli jeb riņķalēzi.

Muzeja teritorijā esošie veikali būs atvērti katru dienu un tajos varēs atrast vērtīgas dāvanas, kuras svētkos pasniegt tuviniekiem un draugiem.

Turaidas muzejrezervāts šajā gadā saviem viesiem sarūpējis īpašu dāvanu, izdodams bagātīgu ceļvedi par Turaidas vēsturisko centru un Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijām latviešu, krievu un angļu valodās. To savam dāvanu maisam atradīsiet muzejrezervāta Apmeklētāju centrā.

Novēlam priecīgus Ziemassvētkus un piepildītām iecerēm pilnu Jauno gadu!

Tiekamies Turaidas muzejrezervātā!
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts