Turaidas
muzejrezervāts


Sveicam visas Maijas vārda dienā!


Jau no paša rīta Turaidas muzejrezervāta darbinieki pulcējās Turaidas Rozes piemiņas vietā, lai, kopā esot Maijas dienā, godinātu meiteni Maiju Greifu – Turaidas Rozi un atminētos leģendu par mīlestības spēku un uzticību.

Tika degtas sveces, sveiktas muzejrezervātā strādājošās Maijas, dēstīti jauni rožu stādi un teikti cilvēka garu iedvesmojoši vārdi par mīlestības mūžību un lielumu pāri laikiem.

“Nāve un mīla tik tuvas viena otrai. Stipri mīlēt ir taču mirt priekš sevis un atdzīvoties priekš otra. Kura gan ir stiprāka – mīla vai nāve?”, rakstīja Rainis. Mīla stiprāka par nāvi – šie vārdi vēl šodien skan mūsu sirdīs, mēs atceramies Turaidas Rozi un ticam mūžīgās mīlestības spēkam.

Kā jau iepriekš ziņots, 10. maijā plkst. 19:00 tiek organizēta zibakcija „Atzīsties mīlestībā!”, kurā piedalīties aicināti dažādu paaudžu pāri, – visi kas mīl, uzticas viens otram un ir drosmīgi, lai to apliecinātu kopā esot Turaidas Rozes piemiņas vietā Turaidā. Pāri aicināti apliecināt savas mīlestības jūtas, paužot viens otram tās īpašos vārdos un acu skatos, tverot vārdos neaprakstāmās burvības mirkļa sajūtas, visiem kopā klausoties smeldzīgo stāstu par Turaidas Rozes mīlestību un drosmīgo rīcību.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts