Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervātam jauns dāvinājums


Maiga Miķe un Lilija Maiga Migliņa

Maiga Miķe un Lilija Maiga Migliņa

Šajā nedēļā Turaidas muzejrezervātā viesojās Krimuldas novada iedzīvotāja Lilija Maiga Migliņa un muzejam uzdāvināja sava dzīvesbiedra, mūsu novadnieka Ernesta Migliņa atmiņu un pārdomu pierakstus par garajā mūžā piedzīvoto un pieredzēto. Atmiņu apkopojumā ir interesantas ziņas par Krimuldas, Turaidas un tuvākās apkārtnes vēsturi. Muzejrezervāta krājumā jau glabājas pirms vairākiem gadiem dāvināts Ernesta Migliņa atmiņu stāstījums, un šis dāvinājums ir vērtīgs papildinājums pierakstīto atmiņu un dokumentu kolekcijai. Starp rokrakstu lapām ir pievienotas arī vairākas fotogrāfijas un dokumenti.

No sevis Lilija Maiga Migliņa muzejrezervātam dāvināja pašas darinātu ar šujmašīnu izšūtu gleznu „Rudens”, kas darināta 1963. gadā, kad viņa mācījusies divgadīgos izšūšanas kursos Rīgā Virsnieku namā. Ainava uzbur nedaudz aizmirstu, taču vecākajai paaudzei vēl labi zināmu skatu, kurā redzams novākts rudzu lauks ar sasietiem zeltainiem labības statiņiem meža malā. Izšuvums ir ļoti smalks, no attāluma tas izskatās kā gleznota glezna un to sevišķi mirdzošu padara smalkais zīda diegs, kas izmantots darba izgatavošanā.

Rūdolfs Būda, Maiga Miķe, Lilija Maiga Migliņa

Rūdolfs Būda, Maiga Miķe, Lilija Maiga Migliņa

Neskatoties uz cienījamo vecumu, Migliņas kundze aktīvi seko līdzi notiekošajam Krimuldas novadā, ir sabiedriski aktīva un ar savu darbību kultūras mantojuma saglabāšanā cenšas mundrināt vairāk darboties arī pašvaldības pārstāvjus un vietējo sabiedrību. Garajos ziemas mēnešos tiek darināti arī dažādi rokdarbi, kuriem ieceres viņa smeļas savā apkārtnē, kā arī viesojoties pie tuviniekiem.

Turaidas muzejrezervāts izsaka sirsnīgu pateicību par dāvinājumu un sadarbību Lilijai Maigai Migliņai, Maigai Miķei un Rūdolfam Būdam.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts