Turaidas
muzejrezervāts


Vasaras sezonas atklāšana ēģiptiešu žurnālista acīm


Vasaras tūrisma sezonas atklāšanas dienā 1. maijā Turaidas muzejrezervātā viesojās arī ēģiptiešu žurnālists Ahmed Haggag, kurš līdzīgi kā simtiem tās dienas  apmeklētāju, aktīvi darbojoties, iepazina muzeju.

Pirmā tikšanās muzejā Ahmedam bija ar kalēju Andri Ščeglovu, kas saviem viesiem dienas garumā ļāva izmēģināt roku kalēja amatā, izkaļot piemiņas monētu un dažādus citus priekšmetus. Izgatavot vienu monētu Ahmedam šķita par vienkāršu un viņš saņēma atļauju no kalēja noapaļot galu kādai detaļai no topošajiem vārtiem. Darbs izdevās lieliski. Tālāk Ahmeds devās uz Dainu kalnu, kur ar lielu interesi klausījās latviešu tautas dziesmas skanējumā kokles pavadībā, pēc tam apmeklēja Gaujas līviem veltīto ekspozīciju, Turaidas pils pagalmā pirmo reizi mūžā šāva ar loku un piedalījās programmā „No kā būvēta Turaidas pils?”, izjūtot radīšanas prieku, gatavojot ķieģeļus no māla.

Vasaras sezonas atklāšanas pasākuma „Smelies prieku Turaidā!” laikā muzeja apmeklētājiem bija iespēja bez maksas piedalīties vairākās programmās – kļūt pašam par gidu orientēšanās spēlē „Tūkstošgades stāsts”, iepazīt seno līvu mītisko pasauli programmā „Ko lems līvu likteņzirgs?”, izzināt māla ķieģeļu gatavošanas noslēpumus programmā „No kā būvēta Turaidas pils?” un ieklausīties latviešu tautasdziesmās programmā „Ienāc tautasdziesmu pasaulē!”.

Žurnālists Ahmed Haggag Ēģiptē vada savu programmu „Egyptian Around the World” par tēmu „Dream. Believe. And Go. Countries Without Borders”. Sagatavotos raidījumus var noskatīties arī internetā www.youtube.com/A.Haggagovic. Tuvajos austrumos viņš ir ļoti populārs cilvēks – Facebook viņam ir pāri par 100 000 sekotāju, bet raidījumus skatījušies pāri par 200 000 apmeklētāju.

Viņa misija – aizvest Ēģiptes karogu uz visām pasaules valstīm ar miera, sadarbības, un sapņu piepildīšanas vēsti. Savu ceļojumu laikā Ahmeds jau ir paviesojies 101 valstī un Latvija ir 102 valsts, par kuras kultūru viņš vēsta savos video sižetos. Ēģiptiešu žurnālista Ahmed Haggag vizīti  Latvijā no 29. aprīļa līdz 2. maijam organizēja Tūrisma attīstības valsts aģentūra, izvēloties saistošākos kultūras tūrisma objektus Latvijā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts