Turaidas
muzejrezervāts


Turaidā sestdien viesojās asins donori


Pateicībā visiem Latvijas asins donoriem par nesavtīgo un cilvēka dzīvībai tik svarīgo ziedojumu, sestdien, 15. jūnijā, Turaidā notika Asins donoru svētki, kurus rīkoja Valsts asins donoru centrs sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu. Skaistajā saulainajā dienā Turaidā paviesojās vairāk kā 400 asins donori kopā ar savām ģimenēm, baudot sagatavotos svētkus, kā arī nododot asinis specializētajā donoru autobusā.

Svētku norises bija daudzveidīgas, jau no paša rīta donori no visas Latvijas pulcējās Turaidā un svētku dalībniekus visvairāk iepriecināja iespēja bez maksas iepazīt Turaidas muzejrezervātu, iespēja gida vadībā doties ekskursijā, slāpes veldzējot ar SIA „Siguldas Minerālūdens” dāvāto dabīgo minerālūdeni „Turaida”. Svētku dalībnieki pabija smēdē, lai izkaltu laimes monētu, pārbaudīja savas zināšanas par asins grupām, piedaloties viktorīnā, un fotografējās improvizētā foto salonā. Gan liels, gan mazs mācījās Jāņkalnā šaut ar loku, Dainu kalnā kopā ar folkloras kopu „Putni” tika izvestas rotaļas un aizrautīgi dejoti arī latviešu danči. Citi interesenti savukārt klausījās bioloģijas zinātņu doktores Gaidas Ābeles stāstā par Jāņuzāļu izmantošanu ikdienā un to ārstnieciskajām īpašībām, kā arī iepazina muižas puķu dārzu, bet noslēgumā visi pulcējās Dziesmu dārzā, lai kopā ar grupu „Iļģi” ielīgotu Jāņus un sajustu vasaras pilnbriedu.

Daudzi svētku dalībnieki, dodoties mājās, iegriezās muzejrezervāta apmeklētāju centrā, lai izteiktu pateicību par noorganizētajiem svētkiem, skaisti pavadīto dienu un atzina, ka Turaidas vēsturisko centru iepazinuši no jauna.

 ,        Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts