Turaidas
muzejrezervāts

Turaidā notiks projekta “Green Heritage” atklāšanas pasākums


Turaidas muzejrezervātā 19.jūnijā plkst. 11.00 norisināsies projekta „Muižas parki kā kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļa” (angliskajā nosaukumā “Regeneration of Parks as an Integral Part of Historical Heritage” jeb “Green Heritage”) atklāšanas pasākums, kas tiek organizēts ar Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007–2013 finansiālo atbalstu.

Projekta atklāšanas pasākuma mērķis ir iepazīstināt iesaistītās puses ar projekta saturu, kā arī veidot sadarbības tīklu starp muižu īpašniekiem un apsaimniekotājiem, tūrisma uzņēmējiem, pašvaldību pārstāvjiem un reģionālajām tūrisma asociācijām.

Šī projekta ietvaros tiks likti pamati muižu parku atjaunošanā, lai palielinātu parku nozīmi vietējo iedzīvotāju ikdienā un labklājībā. Projekta ietvaros tiks veicināta arī kultūras pasākumu organizēšana parkos, ar mērķi piesaistīt pēc iespējas vairāk apmeklētāju un popularizētu vietējos ražotājus un amatniekus, vienlaicīgi saglabājot tradicionālās prasmes, kas ir ikviena novada neatņemams vēsturiskais mantojums.

Šī gada 15.maijā Apvienotajā Tehniskajā Sekretariātā Rīgā, Vidzemes Tūrisma asociācijas, kuras sastāvā ir arī Turaidas muzejrezervāts, valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts parakstīja finansējuma līgumu par jauna projekta īstenošanu Vidzemē.

Vidzemes Tūrisma asociācija aicina visus speciālistus un ieinteresētās puses piedalīties projekta atklāšanā, iepriekš līdz 17. jūnijam reģistrējoties Vidzemes Tūrisma asociācijas mājas lapā, aizpildot speciālu formu, saite - http://bit.ly/16lmFt0, sīkāka informācija rakstot uz e-pastu: info@vidzeme.com.

    Aktuāli  

Turaidas muzejrezervāts