Turaidas
muzejrezervāts

Skrējiens Turaidas pils tornī „Ātrākais ziņnesis”


Turaidas Pils dienas ietvaros 4.augustā plkst.17.00 visi sportisko aktivitāšu cienītāji kā katru gadu laipni aicināti piedalīties sprinta skrējienā „Ātrākais ziņnesis” Turaidas pils Galvenajā tornī.

Skrējiena ideja ir sabiedrībai atgādināt seno stāstu par ziņnešiem, kas viduslaikos steigušies pie bīskapa Turaidā vēstīt par svarīgākajiem notikumiem Rīgā un tās apkārtnē. Sacensību laikā dalībniekiem jānokļūst Turaidas pils skatu laukumā, pārvarot 30 metru distanci un piecus pils torņa stāvus, kopā uzveicot vairāk kā 100 pakāpienus.

Sprinta skrējiena „Ātrākā ziņneša" tituls pieder Aināram Rukkalnam, kas 2010. gadā Turaidas pils Galvenajā tornī uzskrēja 31 sekundē. Šogad ikvienam ir iespēja mēģināt pārspēt rekordu un saņemt ātrākā ziņneša titulu kā arī īpašas balvas.

Sprinta skrējienā un cīņā par „ātrākā ziņneša” titulu var piedalīties ikviens. Sprinta dalībnieki startēs pa vecuma grupām, un katrā grupā tiks noskaidroti trīs labākie ziņneši. Reģistrācija sacensībām Turaidas muzejrezervātā sāksies no plkst.15.30 Turaidas pils pagalmā. Dalības maksa SV30 –SV50 grupās – 2 lati, SV10-SV20 un SV60 - 0,50 lati, bet Siguldas novada skolēni un Siguldas Sporta skolas audzēkņi sprinta skrējienā var startēt bez maksas. Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID, dalības maksa tiek samazināta par 50%. Sacensību dalībniekiem ieeja muzejrezervāta teritorijā būs bez maksas. Sacensības organizē Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde sadarbībā ar biedrību „A2” un Turaidas muzejrezervātu. Skrējiens iekļauts skrējienu seriāla „Sigulda up cup” ietvaros. Skriešanas seriāls „ Sigulda up cup” sastāv no trīs posmiem - Serpentīna ceļa skrējiens, skrējiens Turaidas pils Galvenajā tornī un skrējiens pa Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi. Katrs posms dalībniekiem dod ieskaites punktus kopvērtējumam.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts