Turaidas
muzejrezervāts

Projekta uzsākšanas sanāksme Turaidā

Jauns maršruts muižu parku mantojuma popularizēšanai


Turaidas muzejrezervāts kopš 2013. gada ir sadarbības partneris projektā „Muižas parki kā kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļa” . Projekta vadošais partneris ir Vidzemes Tūrisma asociācija (Latvija), bet partneri - Gulbenes novada dome (Latvija), Valsts kultūras budžeta institūts Ļeņingradas apgabalā (Krievija) un Repinas novada pašvaldība (Igaunija). Projekta aktivitātes paredz popularizēt unikālu zaļo mantojumu, ko gadsimtu gaitā kopējā saskarē veidojusi daba un cilvēks – muižu parkus.

Projekta atklāšanas sanāksme Turaidas muzejrezervātā, 19.06.2013.
Projekta atklāšanas sanāksme Turaidas muzejrezervātā, 19.06.2013.

Projekta atklāšanas sanāksme notika Turaidas muzejrezervātā 2013. gada jūnijā, bet nu jau sabiedrībai tiek nodots viens no kopējā darba rezultātiem – jauns zaļā kultūras mantojuma maršruts.

Starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū „Balttour  2014” 7.februārī plkst. 13:00 Vidzemes Tūrisma asociācijas stendā tiks prezentēta karte, kurā vienā maršrutā savienota Sanktpēterburga, Pleskava, Repina, Gulbene un Rīga, izceļot katras valsts un reģiona identitāti, tradīcijas un bagātīgo kultūras piedāvājumu, īpaši uzsverot zaļo mantojumu – muižas un to parkus. Zaļā kultūras mantojuma ceļš ved cauri lielākām un mazākām pilsētām, vilinot iepazīt ne tikai muižas un to parkus, bet arī pilis, baznīcas un citas kultūrvēsturiskā mantojuma pērles.

Jaunā tūrisma maršruta kartes izdošana ir viena no projekta „Muižas parki kā kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļa” aktivitātēm un tiek īstenota Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts