Turaidas
muzejrezervāts

Grāmatas atvērums un titullapa

Turaidas muzejrezervāta sagatavotais faksimilizdevums nominēts Grāmatu mākslas konkursam ZELTA ĀBELE 2013


Turaidas muzejrezervāta izdotais grāmatas „Rīgas pilsētas tipogrāfa Nikolausa Mollīna 1593. gadā iespiestais Karaļa pilsētas Rīgas – Vidzemē – godātās rātes atjaunotais kāzu un apģērbu nolikums”  faksimilizdevums un tulkojums un zinātniskie komentāri  ir nominēts Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas Grāmatu mākslas konkursā ZELTA ĀBELE 2013 sadaļā Zinātniskās grāmatas.

Grāmatas poligrāfiskais un mākslinieciskais noformējums pilnībā atbilst konkursam, kura pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Faksimilizdevums sevī apvieno gan 16. gadsimta Rīgas pirmā tipogrāfa Nikolausa Mollīna māksliniecisko izpratni un poligrāfijas iespējas, gan arī mūsdienu grāmatizdošanas kultūru un grāmatu mākslas sasniegumus.

Turaidas muzejrezervāta izdevuma mākslinieciskais redaktors ir Valdis Villerušs, māksliniece Inese Hofmane, tipogrāfijas – „Dardedze Hologrāfija”, „Radošā poligrāfija” un  Jelgavas tipogrāfija. Ādas iesējums –  Linda Jēkabsone.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts