Turaidas
muzejrezervāts


Turaidas muzejrezervāts starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2014”


Turaidas muzejrezervāts aizvadītās nedēļas nogalē 7. – 9. februārī piedalījās 21. starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2014”. Arī muzejrezervātam šī bija divdesmit pirmā Balttour izstāde.

Muzejrezervāta vēstījums izstādes apmeklētājiem bija saistīts ar Turaidas mūra pils astoņsimtgadi. Kā zināms no Indriķa hronikas , 1214. gadā Raceburgas bīskaps Filips sāka būvēt Turaidā pili Rīgas bīskapa Alberta vajadzībām. Lai iepazīstinātu izstādes apmeklētājus ar pils vēstures notikumu virpuļiem, Turaidas muzejrezervāta speciālisti kopā ar viduslaiku mūzikas grupu „Obscurus Orbis” bija sagatavojuši muzikāli literāru kompozīciju „Turaidas pilij 800”, ar kuru uzstājās uz tūrisma izstādes lielās skatuves.

Ik dienas muzeja speciālisti strādāja kopā ar citiem Gaujas nacionālā parka klastera dalībniekiem „Enter Gauja” stendā un informēja izstādes apmeklētājus par jaunumiem, muzeja pasākumiem, jaunākajiem iespieddarbiem un citām muzeja topošos viesus interesējošām aktivitātēm. Apmeklētāji varēja saņemt bukletus par Turaidas muzejrezervātu, par muzeja piedāvātajām izglītojošajām programmām un gada pasākumu plānus latviešu, krievu un angļu valodās.

Ikvienam stenda apmeklētājam bija arī iespēja izmēģināt savu laimi senā kauliņu spēlē. Tie, kuriem izdevās spēlē uzvarēt muzeja pārstāvi, saņēma ielūgumu Turaidas muzejrezervāta apmeklējumam laikā no 1. – 3. augustam. Kauliņu spēle apmeklētājiem tika piedāvāta, jo Turaidas pils arheoloģiskajos izrakumos atrasti divi spēļu metamie kauliņi, kuri apskatāmi muzeja ekspozīcijās.

Paralēli tūrisma izstādei notika arī Balttour forums, kas ir nozīmīga dažādu valstu tūrisma profesionāļu tikšanās. Vienā no foruma dienām – 8. februāri – tā dalībnieki iepazina Rīgas tūrisma piedāvājumu, devās uz Jūrmalu un Siguldu, kuras apmeklējuma laikā viesojās arī Turaidas muzejrezervātā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts