Turaidas
muzejrezervāts


Karjeras dienas pieturas punkts Turaidas muzejrezervātā


Piektdien, 14.martā, Siguldas novadā notiek Karjeras diena, kuras laikā novada skolu 7.-12. klašu skolēniem tiek piedāvāta iespēja izzināt dažādu nozaru darbību un iespējas vasaras brīvlaikā apgūt pirmās darba prasmes un iemaņas.

Turaidas muzejrezervāts ir viena no sešām pieturām, kur pēcpusdienā viesosies jaunieši. Turaidas muzejrezervāta galvenā speciālista Egīla Jemeļjanova vadībā viņi iepazīs Turaidas pils ekspozīcijas, izstaigās arheologa Jāņa Graudoņa Turaidas pils apvedtaku, dosies uz Turaidas Jāņkalnu – vietu, kur šogad tiks turpināta arheoloģiskā izpēte un uzzinās par izglītojošo programmu un citu aktivitāšu piedāvājumu Turaidas muzejrezervātā. Skolēniem būs iespēja paralēli apmeklēt arī Rehabilitācijas centru „Krimulda”, SIA „J.D. un co” SPA viesnīcu „Ezeri”, SIA „CSS-Alpine”, piedzīvojumu parku „Tarzāns”, SIA „Vita Mārkets” konditoreju un boulinga zāli un Siguldas PA „Siguldas Attīstības aģentūru”.

Turaidas muzejrezervāts jau vairākus gadus sadarbojas ar Siguldas novada domes Izglītības pārvaldi, piedāvājot jauniešiem iespēju vasaras mēnešos piedalīties arheoloģisko izrakumu darba procesā Siguldas novadā. Pagājušajā gada jūlijā skolēni piedalījās arheoloģiskajos izrakumos Turaidas Jāņkalnā. Pēc paveiktā skolēni atzina, ka darbs ir bijis saistošs un vislielāko prieku devuši mirkļi, kad no zemes izceltas seno gadsimtu kultūras liecības – rotas un sadzīves priekšmeti.

Jauniešiem ir svarīgi saprast savas intereses, iespējas un darba tirgus piedāvājumu, lai nekļūdīgi varētu īstenot savu tālāko izglītību un iegūtu savām interesēm atbilstošu profesiju. Turaidas muzejrezervāts ir vieta, kur viņiem tiek dota iespēja iepazīt vēsturnieka un arheologa profesiju, kā arī gūt priekšstatu par kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas procesu kopumā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts