Turaidas
muzejrezervāts


Atvadu vārdi Ausmai Liniņai


Sestdien, 26.aprīlī, mūžībā aizgājusi bijusī ilggadējā Latvijas Dabas un kultūras pieminekļu aizsardzības biedrības Rīgas rajona priekšsēdētāja un bijusī Turaidas muzejrezervāta darbiniece Ausma Liniņa.

Ausmas Liniņas sirds un enerģiskais darba mūžs daudzus gadus veltīts kultūras mantojuma saglabāšanai. Laika posmā no 1971. līdz 1988. gadam viņa strādājusi par Latvijas Dabas un kultūras pieminekļu aizsardzības biedrības Rīgas rajona priekšsēdētāju, aktīvi meklējot finansiāla atbalsta iespējas arī Turaidas pils arheoloģiskajai izpētei un organizējot talkas gan Turaidā Dainu kalnā, gan citos kultūras pieminekļos Rīgas rajonā.

No 1989. līdz 1991. gadam Ausma Liniņa strādājusi Turaidas muzejrezervātā par Muižas nodaļas vadītāju un, pateicoties viņas entuziasmam un zināšanām, šajā laikā uzsākta Turaidas muižas dīķu sistēmas atjaunošana un muižas saimnieciskā centra saglabāšana.

Turaidas muzejrezervāts izsaka visdziļāko līdzjūtību Ausmas Liniņas tuviniekiem un draugiem. Izvadīšana 2. maijā plkst. 14.00 no Turaidas kapsētas kapličas.
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts