Turaidas
muzejrezervāts


Mūžībā aizgājis folklorists līvs Dainis Stalts


Sestdien, 12. aprīlī, mūžībā aizgājis folklorists, Latvijas folkloras kustības un Dziesmotās revolūcijas aktīvs dalībnieks, neatkarības cīnītājs, Rīgas folkloras draugu kopas "Skandinieki" dibinātājs un līvu kultūras mantojuma popularizētājs Dainis Stalts.

Dainis Stalts dzimis 1939. gadā Rīgā. Viņa senči cēlušies no Vidzemes līviem - māte no Salacas, bet tēvs no Gaujas līviem. 2000. gadā viņš ieguvis Lielo folkloras gada balvu, viņš ir Trīs Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

Turaidas muzejrezervāta pētniecības tēma jau ilgus gadus ir Gaujas lībiešu kultūras mantojums. Dainis Stalts vienmēr bijis atsaucīgs, dedzīgs un pārliecināts līvu kultūras daudzinātājs. Viņš ir viens no Turaidas Līvu dienas tradīcijas aizsācējiem un ir piedalījies daudzos kopīgos projektos, pētot Gaujas līvu vēsturi un popularizējot līvu valodu un tautas mūzikas un dziesmu mantojumu. Viņa vadītā folkloras kopa „Skandinieki” aktīvi piedalījusies Dainu kalna iekārtošanas darbos un daudzos folkloras svētkos Turaidā Dainis teicis brīvības un spēka vārdus līvu valodā.

Turaidas muzejrezervāts izsaka visdziļāko līdzjūtību Staltu ģimenei Daini Staltu mūžībā pavadot.

Atvadīšanās 22.aprīlī no 11.00 līdz 13.00 Rīgā Mazajā Ģildē, plkst. 14.00 Rīgā Krematorijā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts