Turaidas
muzejrezervāts

Turaidā norisināsies ICOMOS Zinātniskās komitejas konferences izbraukuma sesija


Laikā no 8. līdz 9. maijam Rīgā norisināsies ICOMOS Starptautiskās Konservācijas un restaurācijas teorijas un filozofijas zinātniskās komitejas ikgadējā tikšanās un zinātniska konference "Kultūras mantojuma tendences sociālo pārmaiņu laikmetā. Konservācijas prakse 50 gadus pēc Venēcijas hartas pieņemšanas".

9.maijā ICOMOS Starptautiskās Konservācijas un restaurācijas teorijas un filozofijas zinātniskās komitejas un konferences dalībnieki viesosies Turaidas muzejrezervātā, kur notiks konferences izbraukuma sēde un iepazīšanās ar Turaidas vēsturiskā centra kultūras mantojumu un ēku-pieminekļu restaurācijas metodēm.

Konference tiek rīkota, atzīmējot 50. gadadienu kopš Venēcijas hartas pieņemšanas. Konferences ietvaros tiek organizēta arī ICOMOS Starptautiskās konservācijas un restaurācijas teorijas un filozofijas zinātniskās komitejas ikgadējā ekspertu sanāksme.

Konferences mērķis ir pievērst uzmanību un aplūkot labās prakses piemērus kultūras pieminekļu un pēckara arhitektūras restaurācijā, meklējot jaunus sabiedrības iesaistes un motivācijas veidus.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts