Turaidas
muzejrezervāts

Velomaratona „Barona taka” dalībnieki viesojas Turaidā


Turaidas muzejrezervātā 16.jūlijā viesojās velomaratona  „Krišjāņa Barona taka” dalībnieki, lai apraudzītu iepriekšējos gados stādītos ozoliņus, gūtu spēku Dainu kalnā, kā arī iepazītu tēlnieka Induļa Rankas veidotās skulptūras un vēstījumu par latviešu tautas dzīvesziņu un vērtībām, kuras atklāj latviešu tautasdziesmas.

Velomaratons „Krišjāņa Barona taka” notiek jau 10 gadus, un jau vairākus gadus pēc kārtas tā dalībnieki brauciena ietvaros apmeklē arī Turaidas muzejrezervātu. Velomaratona maršruts sākas Tartu un noslēdzas Dundagā, ietverot ceļu, ko kājām veicis folklorists Krišjānis Barons (1835-1923) savulaik studējot Tērbatas (Tartu) Universitāte. Ar šo projektu tā organizētāji un dalībnieki popularizē Krišjāņa Barona veikumu latviešu tautasdziesmu saglabāšanā un iesaista aktīva dzīvesveida piekritējus savas zemes kultūras mantojuma izzināšanā. Velomaratons tiek organizēts ne tikai kā sporta pasākums, bet arī  kā vides, kultūras un tūrisma pasākums, kura laikā dalībniekiem ir iespēja uzzināt Krišjāņa Barona biogrāfiju un profesionālo darbību, citu izcilu kultūras darbinieku veikumu, tā ietvaros tiek iepazīti muzeji, dabas objekti utt.

Brauciens „Krišjāņa Barona taka” ir maršruts ar tajā iekļautiem kultūras, vēsturiskajiem un vides pieminekļiem, kas izveidots kā kvalitatīva tūrisma taka, ko organizētāji piedāvā gan Latvijas jaunatnei un pieaugušajiem, gan arī ārvalstu tūristiem.

    Aktuāli, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts