Turaidas
muzejrezervāts

Siguldas novads godina Turaidas muzejrezervāta direktori Annu Jurkāni


Latvijas Valsts svētkos, 18. novembrī, Siguldas novads svinīgā pasākumā „Zeme. Mājas. Dzimtene. Latvija” godina Siguldas novada iedzīvotājus, kas veikuši nozīmīgu ieguldījumu dažādās nozarēs Siguldas novada, Latvijas un pasaules mērogā.

Šogad augstāko Siguldas novada Domes apbalvojumu – nomināciju „Siguldas novada Goda novadnieks 2014” – saņem Īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa - Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne par mūža ieguldījumu Turaidas muzejrezervāta kā Eiropas nozīmes kultūras un pasaules mēroga tūrisma objekta izveidošanā un par izciliem nopelniem Latvijas un Siguldas novada vēstures izpētē un muzeoloģijas attīstībā. Šajā gadā apbalvojumu saņem divi siguldieši - otrs „Siguldas novada Goda novadnieks 2014” ir Māris Ansis Mitrevics, kas apbalvojumu saņem par mūža ieguldījumu dabas aizsardzībā un novada attīstībā, jaunās paaudzes izglītošanā un patriotisma veicināšanā.

Par ieguldījumu Latvijas un Siguldas novada kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā un popularizēšanā Turaidas pils 800 gadu jubilejas gadā, saņemot Siguldas novada Domes Atzinības rakstu, kas ir augstākais pašvaldības apbalvojums, un Siguldas novada ģerboņa sudraba piespraudi, muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne kļuvusi arī par „Siguldas novada Gada cilvēku tūrismā 2014”.

Siguldas novada Domes Atzinības raksts par sasniegumiem kultūrā piešķirts arī Turaidas muzejrezervāta Krājuma un ekspozīciju daļas vadītājai Vijai Stikānei par nozīmīgu ieguldījumu novadpētniecības jomā, veidojot grāmatu „Turaida 13. – 16. gadsimta dokumentos”, kas tika atvērta šī gada 1. augustā Turaidas pils 800 gades svētkos.

Sveicam!

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts