Turaidas
muzejrezervāts

Jauno mūziķu koncerts „Ziemassvētki Turaidā”


Ziemassvētkus gaidot, Turaidas muzejrezervātā 17. decembrī plkst. 15.00 Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” audzēkņi un skolotāji aicina visus, īpaši turaidiešus, uz koncertu „Ziemassvētki Turaidā”. Koncertā piedalīsies gan klavieru, gan citu mūzikas instrumentu nodaļu audzēkņi, neiztrūks arī dzeja un citi muzikāli priekšnesumi.

Decembrī Adventa laikā jau tradicionāli Turaidas muzejrezervātā satiekas jaunā un vecākā gada gājuma paaudze, lai kopīgi Turaidas muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamā mājā vienotos mūzikas un vēstures pasaulē. Bērni un jaunieši šajos koncertos kopā esot sniedz iespēju ikvienam gūt Ziemassvētku sajūtas.

Šis gads ritējis Turaidas pils 800gades zīmē, tāpēc pirms un pēc koncerta apmeklētāji aicināti iepazīties ar izstādi „Turaida gadalaikos. Turaidas pilij 800”, kurā apskatāmas muzejrezervāta krājuma mākslas kolekcijā esošās gleznas. Izstādē apskatāmi Siguldas novada mākslinieku, kā arī vecmeistaru darbi. Nikolajs Linde, pazīstams ar Siguldas ainavām, Ādolfs Melnārs - ar raksturīgo krāsziedu un ekspresīvo otas triepienu. Siguldas mākslinieki Raits Tikums, Ludmila Stāle, Voldemārs Gudovskis un citi mākslinieki iemūžinājuši Turaidas pilskalnu, Gauju un senieleju, alas un svētvietas dažādos gadalaikos, noskaņās, kas katra uzrunā ar savu vēstījumu un krāsu valodu. Vitolda Kucina dūmakā un saules staros apvītais Turaidas pilskalns aizvilina senatnes noslēpumainībā, Oskara Plāciņa darbi rosina sajust ziemas aukstumu un siltos rudens saules pieskārienus, savukārt citu mākslinieku gleznas neviļus atgādina senas pastkartes – par katru gleznu var uzburt sajūtas, ko tās raisa vērīgam skatītājam.

Koncerta un izstādes apmeklējums bez maksas.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts