Turaidas
muzejrezervāts

Turaidu popularizē Nīderlandē un Somijā


Ar dalību reizē divos ievērojamos Eiropas tūrisma gadatirgos Gaujas Nacionālajā parkā esošās pašvaldības uzsāk 2015.gada tūrisma izstāžu sezonu, ar zīmolu „Enter Gauja” popularizējot vienotu tūrisma piedāvājumu Gaujas Nacionālā parka teritorijā, izceļot ievērojamākos tūrisma objektos, to skaitā arī Turaidas muzejrezervātu.

Pirmā izstāde, kuras laikā apmeklētāji tiks aicināti uz Gaujas Nacionālo parku, ir izstāde „Vakantiebeurs 2015”, kas no 13. līdz 18.janvārim norisinās Utrehtā, Nīderlandē. Tā ir viena no lielākajām tūrisma izstādēm Eiropā, kuras mērķa tirgus ir tieši gala patērētājs. Pagājušajā gadā izstādi apmeklēja vairāk nekā 117 tūkstoši apmeklētāju.

Savukārt no 15. līdz 18.janvārim Helsinkos, Somijā notiks Ziemeļeiropas lielākais tūrisma gadatirgus „Matka 2015”. Pagājušajā gadā izstādi apmeklēja vairāk nekā 70 tūkstoši apmeklētāju, to skaitā - ievērojams skaits tūrisma profesionāļu no Skandināvijas un Krievijas.

Jau no 2012. gada Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošās pašvaldības – Siguldas, Cēsu, Valmieras, Līgatnes, Amatas, Pārgaujas, Kocēnu un Inčukalna – īsteno stratēģiju Gaujas Nacionālā parka kā vienota tūrisma galamērķa veicināšanai. 2015.gadā kopīgi tiek plānota dalība 11 starptautiskās tūrisma izstādēs Somijā, Nīderlandē, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Baltkrievijā, Vācijā un Polijā. Šajos mērķa tirgos Gaujas Nacionālā parka tūrisma piedāvājums tiks popularizēts ar zīmolu “Enter Gauja”, kas radīts Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera ietvaros un tika prezentēts 2013.gadā. Gaujas Nacionālā parka tūrisma klāsterī apvienojušās ne tikai pašvaldības, bet arī muzeji, tūrisma pakalpojumu sniedzēji un dabas objektu apsaimniekotāji, lai veidotu vienotu piedāvājumu tūristu piesaistei konkrētajā reģionā.

Piedalīšanās tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta sadarbībā ar LIAA un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts