Turaidas
muzejrezervāts


Dalība 22. starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2015”


Nedēļas nogalē notika 22. starptautiskā tūrisma izstāde “Balttour 2015”. Jau tradicionāli Latvijā notiekošā tūrisma izstāde-gadatirgus ir vērienīgākais nozares pasākums, kurā plašākai sabiedrībai tiek nodoti visdažādākie tūrisma piedāvājumi. Izstāde tika organizēta divās tematiskajās hallēs – „Atklāj pasauli!” un „Apceļo Latviju!” Latvijas piedāvājumam veltītajā hallē tika pārstāvēti visi novadi ar to daudzveidīgo un tūristiem pievilcīgo kolorītu.

Turaidas muzejrezervāts šogad strādāja Gaujas nacionālā parka tūrisma zīmola “Enter Gauja” stendā un informēja izstādes apmeklētājus par jaunumiem, muzeja pasākumiem, jaunākajiem iespieddarbiem un citām muzeja topošos viesus interesējošām aktivitātēm. Apmeklētāji varēja saņemt bukletus par Turaidas muzejrezervātu, par muzeja piedāvātajām izglītojošajām programmām un gada pasākumu plānus latviešu, krievu un angļu valodā.

Kā īpašais šī gada akcents izstādes laikā 6. februārī izskanēja Dainu kalna 30-tās gadskārtas daudzinājums. Izstādes pirmajā dienā muzejrezervāta pārstāvji kopā ar folkloras draugu kopu “Skandinieki” un deju kopu “Dandari” kopā izdzīvoja Dainu kalna trīsdesmit pastāvēšanas gadu nozīmīgākos mirkļus, kas tika izteikti gan vārdos, gan dziesmās un dejās, gan attēlos. Izstādes laikā notika īpaša akcija, kurā apmeklētāji varēja saņemt ielūgumus uz Starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2015” lielkoncertu „Mantojums – Dainu kalnam – 30”, kā savu artavu Dainu kalnam veltot mīļāko tautasdziesmu.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts