Turaidas
muzejrezervāts

Piešķirts finansējums mākslinieka Induļa Rankas gleznu izstādei


Noslēdzies Siguldas novada Domes izsludinātais projektu konkurss  par finansējuma piešķiršanu kultūras un izglītības projektu realizēšanai. Kopumā šogad pašvaldība saņēma 36 pieteikumus, no kuriem atbalstīti 18 projekti, piešķirot atbalsta finansējumu 17 510 eiro.

Konkursā piešķirts finansējums arī Turaidas muzejrezervāta projektam „Mākslinieka Induļa Rankas gleznu izstāde par Raiņa aktuālajām tēmām „Gals un sākums””.

Šis gads Latvijā rit Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas zīmē un arī muzeju darbībā tiek akcentēts Raiņa un Aspazijas veikums, viņu iedvesmotas kultūras norises, procesi un mākslas darbi. Tēlnieks Indulis Ranka, kurš plašākai sabiedrībai zināms kā skulptūru autors Dainu kalnā Turaidā, 1998. gadā bijis pirmais Latvijas Zinātņu akadēmijas Raiņa balvas laureāts. Viņa agrīnajā daiļradē tapis glezniecības darbu cikls, kas veltīts Raiņa daiļradei. Šo darbu izstādes atklāšana Turaidas muzejrezervātā plānota 2015. gada 10. maijā. Projektu konkursa mērķis ir noteikt Siguldas novadam piemērotākos un atbilstošākos izglītības un kultūras projektus, kas veicinātu kultūrvides attīstību, kultūras un izglītības nozaru un kontaktu attīstību, inovatīvu un starpnozaru projektu realizāciju, veicinātu kultūras un izglītības vērtību izplatīšanu, to pieejamību plašai sabiedrībai un vairotu saskaņu starp dažādām sabiedrības grupām.

Kā 2015.gada konkursa prioritātes tika noteiktas kultūras un mākslas aktivitātes  un projekti, kas vērsti:

  • uz kvalitatīvu piedāvājumu Siguldas novada iedzīvotājiem brīvā laika pavadīšanai, veicinot jaunradi, izglītošanu un iesaistīšanos un dalību (meistarklases, kultūras akcijas, performances, amatiermāksla un tamlīdzīgi);
  • vērsti uz Siguldas novada kultūras vērtību (mantojums, mūzika, māksla, kino, teātris, dizains) apzināšanu, izpēti vai popularizēšanu Siguldas novadā, citās Latvijas pilsētās, kā arī starptautiskā mērogā;
  • vērsti uz radošo teritoriju attīstīšanu un kultūras pakalpojumu pieejamību novadā.
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts