Turaidas
muzejrezervāts

Sarunu vakars “Muzeju publikācijas: krājums, pētniecība, interpretācija” fotogalerija


Trešdien, 15, aprīlī, Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Baltijas Muzeoloģijas veicināšanas biedrību, Rīgā, grāmatu un kultūrpreču mājā "NacePlaceMansards" aicināja uz sarunu vakaru "Muzeju publikācijas: krājums, pētniecība, interpretācija".

Sarunu vakaru vadīja Baltijas Muzeoloģijas veicināšanas biedrības pārstāve Una Sedleniece, kas bija arī šī pasākuma vietas viesmīlīgā saimniece, un radīja to īpašo noskaņu, kas ikvienam pasākuma dalībniekam ļāva justies īpaši gaidītam.

Vakaru atklāja Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, iepazīstinot klātesošos ar Turaidas muzejrezervāta darbību pētniecības jomā un publikāciju radīšanas daudzveidīgo procesu. Notika aktīva domu apmaiņa par muzeju publikācijām, iespējām un izvēlēm, kurās piedalījās gan Kultūras ministrijas Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns, gan LU Latvijas vēstures institūta direktors Guntis Zemītis, LU Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Ilgvars Misāns, Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola un citi.

Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece Vija Stikāne informēja par jaunākajām publikācijām - katalogiem un konferenču rakstu krājumiem, un Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centra vadītāja Gunta Zaķīte runāja par komunikāciju ar apmeklētājiem un tūrisma nozares pārstāvjiem, veidojot muzejrezervāta ceļvežus un e-grāmatas.

Sarunu vakara gaitā tika prezentētas jaunākās publikācijas - katalogs "Turaidas pils 13.-17.gadsimta būvkeramika" un ceļvedis vācu valodā "„Burg Treiden 800. Geschichte und Gegenwart“ (Turaidas mūra pils 800 gadi. Vēsture un mūsdienas). Tika izteikta pateicība sadarbības partneriem - Latvijas Vēstures institūta apgādam un apgādam "Mantojums".

         
    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts