Turaidas
muzejrezervāts

Tautasdziesmu parkā atjaunots gājēju celiņš


Gatavojoties Dainu kalna 30 gadu jubilejai, Turaidas muzejrezervātā  sadarbībā ar SIA „Bračkas”  atjaunots  gājēju celiņš, kas savieno Dainu kalnu un dārznieka māju, kurā iekārtota ekspozīcija „Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”.

Gājēju celiņš veidots reizē ar Dainu kalna labiekārtošanu Turaidā 1985. gada pavasarī. Tas dod iespēju apmeklētājiem izvēlēties dažādus pieejas virzienus gan Turaidas pilskalnam, gan Dainu kalnam. Celiņš veidots bez pakāpieniem, tādējādi nodrošinot ērtu tā izmantošanu gan ģimenēm ar bērniem ratiņos, gan visu vecumu apmeklētājiem.

Vairāk nekā 30 gadu laikā, grantij sēžoties un noslīdot, minētais celiņš bija savu laiku nokalpojis, tāpēc tika veikti atjaunošanas un labiekārtošanas darbi. Pateicoties SIA ”Bračkas” prasmīgajiem meistariem Jāņa Šica vadībā, maijā plāksnēm klātā gājēju taka ieguva savu sākotnējo izskatu. Paralēli gājēju celiņa nomaiņai, muzejrezervāta restauratori atjaunoja arī atbalsta mūri un avotiņa iztekas vietu celiņa malā. Labiekārtošanas darbu noslēgumā, celiņa malās tika iesēts zāliens, kas šajā siltajā un auglīgajā laikā drīz jau priecēs apmeklētājus. Ikviens aicināts izstaigāt muzejrezervātā izveidotās takas, lai gūtu prieku par ainaviskajiem skatiem un kultūrvēsturisko mantojumu!

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts