Turaidas
muzejrezervāts

26. jūlijā – Sprinta skrējiens Turaidas pils Galvenajā tornī


Viena vasaras pēcpusdiena gadā jau tradicionāli Turaidas pilī atvēlēta sportisko aktivitāšu cienītājiem. Arī šis gads nav izņēmums - 26. jūlijā plkst. 17.00 Turaidas pils Galvenajā tornī notiks tradicionālais sprinta skrējiens «Ātrākais ziņnesis», kurā piedalīties aicināts ikviens, kas gatavs skrienot uzveikt vairāk nekā 130 Turaidas pils Galvenā torņa pakāpienus un sacensties par ātrākā ziņneša titulu.

Skrējiena ideja ir sabiedrībai atgādināt seno stāstu par ziņnešiem, kas viduslaikos steigušies pie bīskapa Turaidā vēstīt par svarīgākajiem notikumiem Rīgā un tās apkārtnē. Sacensību laikā dalībniekiem jānokļūst Turaidas pils skatu laukumā, pārvarot 30 metru distanci pils pagalmā un pils 38 m augstā torņa piecus stāvus.

Skrējiena «Ātrākais ziņnesis» dalībnieki startē vecuma grupās, un katrā grupā tiek noskaidroti trīs labākie ziņneši. Tad notiek fināla skrējiens, kurā tiek noskaidrots ātrākais «ziņnesis». Reģistrācija sacensībām notiek on-line www.ba2.lv vai pa telefonu 29184203. Reģistrācija sacensību dienā 26. jūlijā sākas no plkst. 16.00 Turaidas pils pagalmā.

Sacensības «Ātrākais ziņnesis» organizē Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde sadarbībā ar biedrību «A2» un Turaidas muzejrezervātu. Sprinta skrējiena «Ātrākā ziņneša» tituls vēl joprojām pieder Aināram Rukkalnam, kas 2010. gadā Turaidas pils Galvenajā tornī uzskrēja 31 sekundē.

Sprinta skrējiens Turaidas pils tornī ir Siguldas pašvaldības rīkoto skrējienu seriāla „Sigulda Up Cup 2015” otrais posms. Sacensību organizatoru un atbalstītāju ideja ir parādīt skaistākās Siguldas vietas, objektus un ceļus, kas ved augšup. Šogad seriāls sastāv no trīs posmiem. Katra posma labākie rezultātu uzrādītāji sieviešu un vīriešu konkurencē iegūs konkrētā posma titula nomināciju:

  • 1.maijā jau noticis Serpentīna ceļa skrējiens, kura uzvarētājiem piešķirts tituli – „Kalna karalis” un „Kalna karaliene”.
  • 26.jūlijā notiks sprinta skrējiens Turaidas pils Galvenajā tornī. Tituli – „Ātrākais ziņnesis” un „Ātrākā ziņnese”.
  • 30.augustā notiks Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases skrējiens. Piešķirtie tituli - „ Ātrākais renes skrējējs” un „Ātrākā renes skrējēja”.
    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts