Turaidas
muzejrezervāts

Turaidā aicina gatavoties Ziemassvētkiem


Brīnišķīgs ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks! Aicinām pirmsskolas vecāko grupu audzēkņus un sākumskolas skolēnus izzināt Ziemassvētku latviskās tradīcijas, viesojoties Turaidas muižā! Nāc un gatavo dāvaniņu saviem mīļajiem pats! Būs gan mīklu minēšana, gan nākotnes zīlēšana, gan maskošanās, gan rotaļas! Gatavosimies svētkiem kopā!

Programma piemērota pirmsskolas vecāko grupu audzēkņiem un 1.- 6. klašu skolēniem. Ziemassvētku gaidīšanas laikā pārņem domas par gaismu sevī, labiem darbiem un rodas vēlēšanās iepriecināt citus. Programma veidota kā radošā darbnīca, kuras laikā ikviens dalībnieks pašrocīgi var izgatavot sirsnīgu dāvaniņu, ko Ziemassvētku vakarā palikt zem eglītes kā pārsteigumu māmiņai, tētim, vecmammai vai kādam citam mīļam cilvēkam. Pēc dāvaniņu izgatavošanas draudzīgā pulkā skolēni min mīklas, iet rotaļās un zīlē nākamā gada veiksmes un notikumus. Iepriekš vienojoties ar Turaidas kalēju, dalībniekiem ir iespēja liet laimes smēdē un, veroties ēnu atspulgos, ielūkoties nākotnē. Svētku sajūtas rada eglītes smarža, svecīšu liesmiņas un cienāšanās ar gardām piparkūkām un smaržīgu tēju.

Papildus piedāvājums:
  • Laimes liešana pie kalēja – atsevišķa samaksa, iepriekš jāvienojas ar Turaidas kalēju Andri Ščeglovu, mob. 29490869 (cena par vienu laimīti – 1.50 euro).
Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu un Ziemassvētku saldumu  paciņu dāvināšanu programmas gaitā.
  • Cena grupai:  31.30 EUR+ ieejas biļetes (pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas, skolēniem 0.71 EUR)
  • Programmas ilgums: 1,5 h
  • Cilvēku skaits: līdz 30 personām
  • Norises laiks: 1. decembris – 30. decembris
  • Valoda: latviešu, krievu
Pieteikšanās, rakstot e-pastu: turaida.muzejs@apollo.lv vai zvanot pa tālr. 67971402 vai 26572142.
    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts