Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāts šogad izstādē “Balttour 2016” savā stendā


Turaidas muzejrezervāts starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2016” 5.-7. februārī Rīgā, izstāžu zālē “Ķīpsala” pirmo reizi apmeklētājus gaidīs savā stendā, kuru ikviens jau iztālēm atpazīs pēc Turaidas pils galvenā torņa silueta.

Piektdien, 5. februārī plkst. 14.00 muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne un muzeja pārstāvji gaidīs viesus stendā ar īpašu prezentāciju, kuras laikā stāstīs par muzejrezervāta piedāvājumu un jaunumiem, cienās ar kafejnīcas “Mr. Biskvīts” ceptajiem viduslaiku cepumiem un aicinās uz tikšanos ar Turaidas pils fogtu. Par prezentācijas sākumu vēstīs dūdu skaņas, kuras aicinās satikties stendā. Pareizi atbildot uz uzdotajiem jautājumiem, varēs tikt arī pie vērtīgām dāvanām – muzeja publicētajiem katalogiem, ceļvežiem un dokumentu krājumiem.

Izstādes visas dienas muzejrezervāta stendā viesus ciemos gaidīs Turaidas pils fogts – augsta amatpersona, kura uzturējusies un strādājusi Turaidas pilī vēl 16. gadsimtā. Tie, kuriem izdosies uzveikt fogtu senajā galda spēlē “Dzirnavas”, saņems bezmaksas ieejas karti ģimenei uz pasākumu Turaidā  7. augustā “Šodien pils pieder bērniem. Nauda viduslaikos un mūsdienās”

Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atvērts katru dienu un sniedz iespēju iepazīties ar Turaidas vēsturiskā centra bagāto kultūrvēsturisko mantojumu gan individuāli, gan kopā ar muzeja speciālistiem. Līdzdarboties un piedzīvot aizraujošus stāstus ikviens aicināts izglītojošajās programmās, kas piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Uz tikšanos izstādē “Balttour 2016” Turaidas muzejrezervāta stendā!

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts