Turaidas
muzejrezervāts

Noslēgusies tūrisma izstāde “Balttour 2016”


Starptautisko tūrisma izstādi “Balttour 2016”, kas notika Rīgā izstāžu zālē “Ķīpsala” laikā no 5. līdz 7. Februārim, apmeklēja vairāk nekā 26 tūkstoši ceļotāju un tūrisma profesionāļu.

Šogad izstāde vienkopus pulcēja 850 tūrisma uzņēmumus un to pārstāvjus no 41 pasaules valsts. Iepazīt jaunākos un labākos piedāvājumus bija ieradušies vairāk nekā 26 tūkstoši interesentu, no kuriem 5,3 tūkstoši bija tūrisma nozares profesionāļi un aicinātie viesi.

Turaidas muzejrezervāts šogad pirmo reizi izstādē piedalījās individuāli savā stendā un informēja par plašo piedāvājumu, aktualitātēm, interaktīvajām iespējām izzināt vēsturi Turaidas vēsturiskajā centrā vai svinēt ģimeņu kāzu godus vai dzimšanas dienas muzejā. Apmeklētāju interese bija liela, it sevišķi iepriecinātas bija ģimenes, kas, izspēlējot seno spēli “Dzirnavas” kopā ar pils pārvaldnieku, varēja iegūt ielūgumus uz Turaidas pils svētkiem “Šodien pils pieder bērniem!” Stendā varēja iegūt Turaidas muzejrezervāta jaunos reklāmas bukletus, informāciju par izglītojošajām programmām un pasākumu plānu latviešu, krievu un angļu valodās. Stilizētā pils torņa ekrānā visu laiku varēja vērot Turaidas muzejrezervāta ekspozīciju piedāvājumu un teritoriju visos gadalaikos, kā arī iepazīties ar Turaidas mūra pils virtuālo rekonstrukcijas modeli, kas vizualizēja pils iespējamo kopējo būvapjomu 16. gadsimta pirmajā pusē.

Piektdien, 5. februārī, notika arī Turaidas muzejrezervāta stenda prezentācija, kurā piedalījās Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, atjautīgu jautājumu veidā prezentācijas dalībnieki varēja iegūt muzejrezervāta sagatavotās grāmatas un dūdu melodiju pavadījumā nogaršot viduslaiku cepumus ar ingveru un sieru, kurus speciāli šim pasākumam bija sacepuši muzejrezervāta sadarbības partneri – kafejnīca “Mr. Biskvīts”.

Paldies visiem „Balttour 2016” apmeklētājiem un sadarbības partneriem par interesi! Gaidīsim jūs ciemos Turaidā!

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts