Turaidas
muzejrezervāts

Izstādes “Durvju anatomija” ekspreskonkursa rezultāti


Šogad akcijas “Muzeju nakts 2016” tēma Latvijas muzejos bija “Durvis”. Arī Turaidas muzejrezervāts 21. maijā piedalījās akcijā “Muzeju nakts 2016” un šim pasākumam par godu bija sagatavojis īpašu izstādi “Durvju anatomija”, kurā tika eksponēti priekšmeti no Turaidas muzejrezervāta krājuma un muzejrezervāta foto dizaina speciālista Naura Daiņa fotogrāfijas, kurās redzamas muzejrezervātā esošo ēku durvis un to detaļas.

Izstādes “Durvju anatomija” veidotāja muzejrezervāta galvenā krājuma glabātāja Līga Kreišmane par izstādi: “Durvju rokturis, kuru kāds ir skāris ar bijību vai bailēm,  kāds  noglāstījis ar satraukumu sirdī, un neatvēris… Klēts atslēga, kas glabāta saimnieces atslēgu saišķī.  Durvis, kuras slēdzam ciet, noslēdzoties no pasaule. Durvis, ar kurām sargājam savus bērnus. Durvis, kuras atveram pasaulei. Durvis ceļiniekam, izzinātājam. Atslēga uz atvērtību, Visuma vārti. Izvēle – Ieiet vai Iziet.”

Akcijas “Muzeju nakts 2016” laikā, ikviens izstādes “Durvju anatomija” apmeklētājs bija aicināts piedalīties ekspreskonkursā par skaistāko Turaidas vēsturiskā centra ēku durvju fotogrāfiju.

Konkursā skatītāji visvairāk nobalsoja par Turaidas pils rietumu korpusa ēkas durvju attēlu.

      2. vietā ierindojās Šveices mājas klēts durvju fotogrāfija.                 3. vietā – Turaidas pils Galvenā torņa durvis. Paldies visiem balsotājiem!
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts