Turaidas
muzejrezervāts


Mazajiem – “Turaidas pils Dāvida stāstu un spēļu grāmata”


Lai pašiem mazākajiem muzeja apmeklētājiem rosinātu interesi par vēsturi, Turaidas muzejrezervāts šogad sagatavojis īpašu grāmatiņu “Turaidas pils Dāvida stāstu un spēļu grāmata”, kurā iekļauti stāsti par pils vēsturi, dažādas spēles un uzdevumi, kas, tos lasot un risinot, radīs izziņas prieku, veicinās lasīšanas un rakstīšanas prasmes, kā arī iepazīstinās ar Turaidas pili un tajā esošajiem īpašajiem priekšmetiem un ekspozīcijām.

Grāmatiņas “Turaidas pils Dāvida stāstu un spēļu grāmata” atvēršanas svētki notiks svētku “Šodien Turaidas pils pieder bērniem – seno gadsimtu nauda”  ietvaros, 7. augustā plkst. 16.00.

Ar spēlēm un uzdevumiem bērnus grāmatiņā iepazīstina zēns Dāvids, kurš kļūst par draugu ikvienam, kas atver un sāk lasīt grāmatu. Stāsts par pašu Turaidas pils Dāvidu ir sekojošs: “Sensenos laikos kāds viņu uzzīmēja uz tikko izgatavota mitra ķieģeļa. Tā viņš sāka dzīvot Turaidas pilī. Pirms vairāk nekā divdesmit gadiem ķieģeli ar viņu atrada arheologi un atpazina, jo viņam rokā bija pacelta linga kā Dāvidam no Bībeles. Lai gan Dāvids ir mazs zēns, viņš ir gudrs, apņēmīgs un draudzīgs un dalās ar ikvienu lasītāju savās zināšanās par Turaidas pili. Grāmatiņa papildināta ar uzlīmju lapu un skaidrojošo vārdnīcu.

Grāmatiņas “Turaidas pils Dāvida stāstu un spēļu grāmata” tapšanu finansiāli atbalsta Siguldas novada Dome. No 7. augusta plkst. 16.00 grāmatiņa nopērkama Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts