Turaidas
muzejrezervāts

Turpinās remontdarbi pār Gaujas tiltu Siguldā


Šovasar uzsākta tilta pār Gauju Siguldā pārbūve. Visos gadalaikos gleznainais, tūristu un jaunlaulāto iecienītais Gaujas tilts tika atklāts 1937. gada 23. jūlijā un tā rekonstrukcijas darbi tika uzsākti pēc 79 gadiem - 25. jūlijā. Tilta atjaunošana ir svarīga darbība drošas un mūsdienīgas infrastruktūras nodrošināšanā lielajai tūristu plūsmai un vietējiem iedzīvotājiem.

Tilta rekonstrukciju pēc VAS „Latvijas Valsts ceļi” pasūtījuma veic SIA „Rīgas tilti”. Tilta rekonstrukcijas būvniecības izmaksas pārsniegs 778 tūkstošus eiro un rekonstrukciju plānots veikt kopumā septiņu mēnešu laikā. Šogad darbi turpināsies līdz oktobra beigām, un tie atsāksies nākošā gada pavasarī. Tiltam plānots atjaunot hidroizolāciju un brauktuves segumu, tiks paplašinātas ietves, kā arī tilta galos tiks izbūvētas gājēju pārejas.

Darbu laikā kustībā uz Siguldas tilta pār Gauju ir satiksmes ierobežojumi – satiksmi pāri tiltam organizē vienā joslā, braukšanas virzienu regulējot ar luksoforu. Kustība uz tilta ir ātra, šobrīd neveidojas lielas rindas pie luksofora, tā, ka, braucot no Siguldas uz Turaidu, droši var zināt, ka aizkavēšanās nebūs.

Tilts pār Gauju Siguldā ir viens no svarīgākajiem tūrisma infrastruktūras objektiem ārpus Rīgas, ņemot vērā, ka Sigulda un Turaidas muzejrezervāts, ko savieno rekonstruējamais tilts, atrodas TOP 10 populārāko Latvijas tūrisma galamērķu sarakstā.

Siguldas Gaujas tilts ir vienīgais šāda risinājuma monolīta dzelzsbetona konstrukciju tilts Latvijā, kas balstās uz trīs vairāk nekā 35 metrus platiem lokiem. Tilta kopējais garums ir 153 metri, bet augstums virs upes pārsniedz 16 metrus. 1937. gadā uzbūvēto tiltu kara laikā iznīcināja, un 1950. gadā atjaunoja tā sākotnējā izskatā. Pirmās Latvijas brīvvalsts laikā Siguldas tilta attēls rotāja piecu latu banknoti.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts