Turaidas
muzejrezervāts

22. aprīlī Lielajā Talkā – kopsim Turaidas pilskalnu!


Turaidas muzejrezervāts un Dabas aizsardzības pārvalde Lielās Talkas ietvaros 22. aprīlī plkst. 10.00 organizē Turaidas pilskalna noslīdeņa vietu sakopšanu.  Laipni aicināts ikviens, kurš vēlas piedalīties kultūras mantojuma vietas saglabāšanā! Pulcēšanās no 9.30 līdz 10.00 pie Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centra.

Pirms 15 gadiem, 2002. gada februāra sākumā, Turaidas pilskalna rietumu stāvajās nogāzēs izveidojās vairāki grunts noslīdējumi. Latvijas sabiedrībā plašu rezonansi ieguva Turaidas pils saglabāšanas un pilskalna nostiprināšanas jautājums. Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Gaujas Nacionālo parku (tagad - Dabas aizsardzības pārvalde) organizēja virkni pasākumu, kuru rezultātā pilskalns tika veiksmīgi nostiprināts.

Noslīdeņa vietās laika gaitā ir izaudzis apaugums, kurš šobrīd ir nozāģēts. Talkas laikā paredzēts atbrīvot pilskalna rietumu nogāzes noslīdeņa vietas no nozāģētajiem zariem. Tā kā nogāzēs zari ir daudz, tad īpaši gaidīsim stiprā dzimuma pārstāvjus. Darbs būs sarežģīts, jo pilskalna nogāzes ir stāvas un tā pakājē ir valsts nozīmes autoceļš. Priecīgi būsim arī par ikvienu čaklu talcinieku, kas pieteiksies, jo kopsim arī pilskalna ceļa malas.

Pilskalna sakopšanas talkā jau pieteikušies Siguldas novada pašvaldības darbinieki.

Pēc talkas tiks piedāvāta bezmaksas ekskursija pa Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijām zinoša gida vadībā.

Pieteikšanās talkai, rakstot uz e-pastu arisa.pastuhova@turaida-muzejs.lv, vairāk informācijas zvanot pa tālruni 67971402, 26432269 (Arisa Pastuhova).

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts