Turaidas
muzejrezervāts

Maijs – muzeju mēnesis


Maijs Latvijā ir muzeju mēnesis. 18. maijā tika svinēta Starptautiskā Muzeju diena, 20. maijā daudzos muzejos noritēja akcija “Muzeju nakts” un šodien Jelgavā notiek Starptautiskās Muzeju dienas svinības, kurās pulcējas Latvijas muzeju, arī Turaidas muzejrezervāta, pārstāvji, lai vairotu nozares spēku, godinātu ilggadējos muzeja darbiniekus, uzzinātu Latvijas Muzeju biedrības rīkotā konkursa “Zelta puteklis 2016” laureātus un iepazītu šī gada svinību rīkotāju – Jelgavas muzeju ekspozīcijas un darbību.

Turaidā 19. maijā laikā starp Starptautisko Muzeju dienu un Muzeju nakti atjaunotajā Turaidas pagasta magazīnā pulcējās Turaidas muzejrezervāta darbinieki, lai sajustu muzejnieku kopību profesionālajos svētkos un viens otram izteiktu pateicību par kopīgi paveikto. Svētku brīdis sākās simboliski – ar skatu nākotnē, jo magazīnas ēkā tika atklāta izstāde “Turaidas muzejrezervāta Vīzija 2023”. Izstādē vizualizēti darba virzieni – 38 lielie projekti ar daudziem apakšprojektiem. Muzejrezervāta galvenais uzdevums ir sabiedrības interesēs saglabāts un uzturēts Turaidas vēsturiskais centrs ar tam raksturīgo dabas, kultūrvēsturisko vidi, pieminekļiem, materiālo un nemateriālo kultūras mantojumu. Muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne pauda gandarījumu par vairāku ieceru veiksmīgu īstenošanu un pateicās ikvienam par apzinīgi, rūpīgi un radoši veikto kopīgo darbu muzejrezervāta darbības nodrošināšanā.

Muzejniekos kā vienmēr radīja interesi izstāde “Vērtību atspoguļojums latviskajā dzīvesziņā” un digitālā programma “Turaidas muzejrezervāta krājums – atmiņas fenomens”, kas izvietotas ēkas otrajā stāvā. Daloties atmiņās par muzeja darbu, tika skatīta video filma par Turaidas muzejrezervāta vēsturi un attīstību un pavadīts mirklis pašu priekam un sadraudzībai.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts