Turaidas
muzejrezervāts


Akcija “Apceļo Latvijas muzejus!”


Vasaras_akcija_zime_lielaisLatvijas Muzeju biedrība šogad atzīmē 25 gadu jubileju. Šo gadu laikā Muzeju biedrības saime ir augusi un apvieno 107 valsts, pašvaldības, privātos un autonomos muzejus. Biedrības biedrs ir arī Turaidas muzejrezervāts. Lai pievērstu uzmanību Latvijas Muzeju biedrības darbībai un Latvijas muzejiem, šogad no 1. jūnija līdz 31. augustam tiek organizēta vasaras akcija “Apceļo Latvijas muzejus!”.

Akcijā “Apceļo Latvijas muzejus!” piedalās Latvijas muzeji, tās galvenais mērķis ir pievērst uzmanību “mazajiem” muzejiem Latvijā (ne tikai Latvijas novados, bet arī Rīgā), veicināt to atpazīstamību, rosināt interesi par piedāvājumu un parādīt šo muzeju “šarmu”.

Par akcijas “Apceļo Latvijas muzejus!” dalībnieku aicināts kļūt ikviens, kam patīk apmeklēt muzejus, iepazīt, izzināt vēsturi un kultūras mantojumu. Kā akcijas galvenā platforma tiks izmantots sociālais tīkls Facebook, kur meklējama lapa www.facebook.com/apcelolatvijasmuzejus. Lai piedalītos konkursā, dalībniekam nepieciešams profils sociālajā tīklā Facebook. Apmeklējot kādu no muzejiem, dalībniekam  savā Facebook profila laika līnijā jāievieto foto no esošā muzeja ar komentāru par tur redzēto, savām emocijām un uzzināto. Tāpat jāpievieno norāde @Apceļo Latvijas muzejus un jāatzīmē atrašanās vieta, izmantojot sociālā tīkla Facebook rīku ar vietas atzīmēšanu vai arī ierakstot konkrētu muzeju, piemēram, @Limbažu muzejs.

Kā norāde, ka muzejs piedalās akcijā, konkrētajā muzeja kasē vai informācijas centrā būs izlikta akcijas “Apceļo Latvijas muzejus!” pazīšanas zīme.

Akcijas nolikums meklējams www.muzeji.lv

Akcijas uzvarētāji tiks noteikti, izvērtējot dalībnieka Facobook ievietotās informācijas atraktivitāti un aktivitāti, apmeklējot muzejus un ievietojot ierakstus vismaz par 5 apmeklētiem muzejiem.

Katrs uzvarētājs iegūs 5 brīvbiļetes uz kādu no Latvijas muzejiem: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs, muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs”, Rīgas Motormuzejs, “Laimas” šokolādes muzejs, Rundāles pils muzejs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs, Turaidas muzejrezervāts un Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs.

Iepazīsim Latvijas muzejus, to izstādes un ekspozīcijas, izzināsim vietējo vēsturi, tradīcijas un kultūru, aplūkosim arī sezonālos muzejus, kuri atvērti tikai vasarā!

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts