Turaidas
muzejrezervāts


“Turaidas pils Dāvida stāstu un spēļu grāmata” izdota krievu valodā


Grāmatas "Рассказы и игры Давида из Турайдского замка" vāks

Grāmatas "Рассказы и игры Давида из Турайдского замка" vāks

Domājot par informācijas pieejamību plašākai auditorijai un uzklausot apmeklētāju vēlmes, Turaidas muzejrezervāts izdevis pašiem mazākajiem muzeja apmeklētājiem veidoto grāmatu “Turaidas pils Dāvida stāstu un spēļu grāmata” krievu valodā. Tajā iekļauti stāsti par pils vēsturi, dažādas spēles un uzdevumi, kas, tos lasot un risinot, radīs izziņas prieku, veicinās lasīšanas un rakstīšanas prasmes, kā arī iepazīstinās ar Turaidas pili un tajā esošajiem īpašajiem priekšmetiem un ekspozīcijām.

Ar spēlēm un uzdevumiem bērnus grāmatā iepazīstina zēns Dāvids, kurš kļūst par draugu ikvienam, kas atver un sāk lasīt grāmatu. Stāsts par pašu Turaidas pils Dāvidu ir sekojošs: “Sensenos laikos kāds viņu uzzīmēja uz tikko izgatavota mitra ķieģeļa. Tā viņš sāka dzīvot Turaidas pilī. Pirms vairāk nekā divdesmit gadiem ķieģeli ar zīmējumu atrada arheologi un atpazina, jo tajā attēlotajam cilvēkam rokā bija pacelta linga kā Dāvidam no Bībeles.” Lai gan Dāvids ir mazs zēns, viņš ir gudrs, apņēmīgs un draudzīgs un dalās ar ikvienu lasītāju savās zināšanās par Turaidas pili. Grāmata papildināta ar uzlīmju lapu un skaidrojošo vārdnīcu.

Grāmatas tulkojumu veikusi Viktorija Koļļegova un tā iespiesta SIA "Masterprint". Grāmata domāta bērniem vecumā no 3 – 7 gadiem. Sākot ar 7. jūliju grāmatu “Рассказы и игры Давида из Турайдского замка” var iegādāties muzejrezervāta kasē Apmeklētāju centrā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts