Turaidas
muzejrezervāts

1. oktobrī Turaidā apmeklētājus priecēs pūtēju ansamblis “Sigulda”


Kā katru gadu zelta lapu laikā Turaidas muzejrezervātā papildus ekspozīciju piedāvājumam notiks muzikāli priekšnesumi, un kā pirmie tos 1.oktobrī plkst.15.00 sniegs Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansamblis „Sigulda” diriģenta Jāņa Raslava vadībā. Koncerta nosaukums izvēlēts “Mūzika priekam”, lai izzinot Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu, papildus prieks būtu gan acīm par rudens košumu dabā, gan ausīm – ieklausoties pūtēju dzīvespriecīgajās melodijās.

Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansambli „Sigulda”   vada diriģents Jānis Raslavs, kurš sava mūža lielāko daļu strādājis un muzicējis Siguldā. Viņš daudzus gadus vadījis estrādes orķestri “Sigulda” (Tautas kolektīva goda nosaukums iegūts 1972. gadā), 1978. gadā dibinājis pūtēju orķestri “Satezele” (Tautas kolektīva goda nosaukums iegūts 1984. gadā). Vēlāk ar tādu pašu nosaukumu enerģiskais un talantīgais diriģents izveidojis džeza orķestri – bigbendu, bet 2000. gada aprīlī nodibinājis pūtēju ansambli “Sigulda”, kas 2004. gadā ar sponsoru atbalstu laida klajā mūzikas disku “Spraud man puķi pogas caurumā!”. Diriģents Jānis Raslavs bijis vairākkārtēju Vispārējo dziesmu un deju svētku virsdiriģents pūtēju orķestru grupā un daudzus gadus strādā arī kā pedagogs. Viņa vadītie pūtēju kolektīvi vienmēr spējuši iepriecināt klausītājus un radīt pacilājošu noskaņojumu.

Oktobrī Turaidas muzejrezervāts atvērts katru dienu no 9.00 līdz 19.00 un zelta lapu laika nedēļas nogalēs tiks sagādāti arī citi muzikāli pārsteigumi.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts