Turaidas
muzejrezervāts

Dziesmu rīts par godu Krišjānim Baronam dzimšanas dienā. Fotogalerija


Turaidas muzejrezervāts jau gandrīz divdesmit gadu garumā 31. oktobra rītā aicina siguldiešus godināt folkloristu Krišjāni Baronu viņa dzimšanas dienā, pulcējoties pie viņam veltītā pieminekļa Siguldā, lai oktobra pēdējo dienu iesāktu ar sev mīļām tautasdziesmām.

Īpašs prieks, ka šogad agrajā rītā pulcējās kupls pulks siguldiešu – gan skolēni, gan pieaugušie, gan seniori. Turaidas muzejrzervāta direktore Anna Jurkāne, kas ir šīs akcijas idejas autore, sagaidot visus, pauda prieku par veltīto goda mirkli Krišjānim Baronam un daudzo jauniešu klātbūtni. Tika dziedātas un skandētas tautasdziesmas, teikti vēlējumi un kopīgi vairots prieks un lepnums par mūsu bagātību – tautasdziesmām, kuras savā darba mūžā folklorists Krišjānis Barons (1835–1923) daudzu gadu garumā vācis, apkopojot Dainu skapī un „Latvju dainu” sējumos.

Paldies par atsaucību un dalību Siguldas novada Domes priekšsēdētājam Uģim Mitrevicam, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas pilsētas vidusskolas skolēniem un skolotājiem, folkloras kopai “Senleja”, ansambļiem “Melodija” un “Saltavots”, Siguldas pagasta kultūras nama vadītājai Terēzijai Leimanei par Barontēva pieminekļa rotāšanas organizēšanu ar īpašo rakstu zīmēm rotāto šalli, ikvienam, kurš bija agri cēlies un atnācis dziedāt savas tautasdziesmas un kopīgi godāt izcilo personību – Krišjāni Baronu.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts