Turaidas
muzejrezervāts


Noslēgusies akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas”


apCeļosim a3_abi_drukaiŠī gada vasarā norisinājās Latvijas piļu un muižu asociācijas organizētā akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas”. Akcijas dalībniekiem savas durvis 1. maijā vēra 69 pilis un muižas visā Latvijā, aptverot Vidzemi, Kurzemi, Zemgali un Latgali. Akcija tika organizēta sagaidot Latvijas simtgadi,  projekta "Iepazīsti pilis un muižas - Baltijas kultūras mantojuma glabātājas" ietvaros ar mērķi pievērst uzmanību pilīs un muižās glabātajam un uzturētajam nacionālajam mantojumam, kā arī piesaistīt jaunus apmeklētājus.

Arī Turaidas muzejrezervāts, kā asociācijas biedrs, iekļāvās visās akcijas aktivitātēs līdz pat tās noslēgumam 28. oktobrī. Kopā akcijā piedalījušies 599 dalībnieki un 63 no tiem bija paviesojušies visos objektos un iepildījuši degvielu akcijas sadarbības partnera “Virši – A” degvielas uzpildes stacijās.  Kā vienu no saviem vasaras ceļojuma mērķiem Turaidas muzejrezervātu bija izvēlējušies 278 apceļotāji.

Nu jau pavisam drīz, 25. novembrī gan visi apceļotāji, gan akcijas dalībnieki ir aicināti uz noslēguma balli Jaunpils pilī, kurā būs gan dejas, gan priekšnesumi, gan aktīvas līdzdarbošanās iespējas, pārsteigumi un tiks izlozētas 69 piļu un muižu sarūpētās dāvanas. Vairāk par balles programmu un ieejas kartēm var uzzināt asociācijas mājas lapā www.pilis.lv

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts