Turaidas
muzejrezervāts

Programma “Ziemassvētki Turaidas muižā” – labs iemesls kopā gatavoties Ziemassvētku sagaidīšanai!


Turaidas muzejrezervāts aicina jaunāko klašu skolēnus un draugu pulkus, kuros ir lielāks skaits bērnu, decembrī Turaidā izbaudīt Ziemassvētku noskaņas, izzināt latviskās tradīcijas un dot iespēju bērniem pašu rokām sagatavot dāvanas saviem mīļajiem, piedaloties interaktīvā programmā „Ziemassvētki Turaidas muižā”.

Programma piemērota pirmsskolas vecāko grupu audzēkņiem un 1.- 6. klašu skolēniem. Ziemassvētku gaidīšanas laikā pārņem domas par gaismu sevī, labiem darbiem un rodas vēlēšanās iepriecināt citus. Programma veidota kā radošā darbnīca, kuras laikā ikviens dalībnieks pašrocīgi var izgatavot mazu dāvaniņu, ko Ziemassvētku vakarā palikt zem eglītes kā pārsteigumu māmiņai, tētim, vecmammai vai kādam citam mīļam cilvēkam. Pēc dāvaniņu izgatavošanas draudzīgā pulkā skolēni min mīklas, iet rotaļās un zīlē nākamā gada veiksmes un notikumus. Iepriekš vienojoties ar Turaidas kalēju, dalībniekiem ir iespēja liet laimes smēdē un, veroties ēnu atspulgos, ielūkoties nākotnē. Svētku sajūtas rada eglītes smarža, svecīšu liesmiņas un cienāšanās ar gardām piparkūkām un smaržīgu tēju.

Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu un Ziemassvētku saldumu paciņu dāvināšanu programmas gaitā.

Papildus piedāvājums:

  • Laimes liešana pie kalēja – papildus samaksa kalējam, (cena par vienu laimīti – 1.50 euro).
  • Cena grupai:  31.30 EUR+ ieejas biļetes (pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas, skolēniem 0.70 EUR, pavadošajam skolotājam – bezmaksas)
  • Programmas ilgums: 1,5 h
  • Cilvēku skaits: līdz 35 personām
  • Norises laiks: 1. decembris – 30. decembris
  • Valoda: latviešu, krievu

 Programmu lūdzam pieteikt savlaicīgi pa tālruni 67971402 vai e-pastu: turaida.muzejs@apollo.lv

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts