Turaidas
muzejrezervāts


Uzsākts jauns projekts “Cult-RInG” – “Kultūras maršruti kā ieguldījums izaugsmei un nodarbinātībai”


Cult-RInG_EU_FLAGVidzemes Tūrisma asociācija, kuras biedrs ir arī Turaidas muzejrezervāts, ir iesaistījusies Interreg Europe pārrobežu programmas projekta “Cult-RInG” – “Kultūras maršruti kā ieguldījums izaugsmei un nodarbinātībai” (Cultural Routes as Investment for Growth & jobs) īstenošanā un sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem organizēja Latvijā tikšanos - semināru un preses konferenci.

Ceturtdien, 16. novembrī, Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centra vadītāja Gunta Zaķīte piedalījās, starptautiskā preses konferencē “Esošo Eiropas kultūras ceļu novērtējums un jaunu kultūras maršrutu izveide”, kas notika Eiropas Savienības mājā.

Preses konferences laikā klātesošie tika informēti par Kultūras maršrutu izveidi un to nozīmīgumu, par to, ka Latvijā tiks uzsākts darbs pie jauna „Dzelzs priekškara” (Eiro Velo 13) kultūras maršruta sagatavošanas, kas sāksies no Somijas/Norvēģijas ziemeļiem, līdz pat Bulgārijai/Turcijai. Maršruta kopgarums ir vairāk nekā 10 500km, tas šķērso 20 valstis, tai skaitā arī 14 izcilas UNESCO pasaules kultūras mantojuma vietas, kā arī visu Latvijas piekrasti. 

Preses konferencē piedalījās „Dzelzs priekškara” maršruta idejas autors, Mihaels Krāmers, LR Saeimas deputāts Romualds Ražuks, Eiropas Kultūras Tūrisma tīkla ģenerālsekretārs Manos Vougioukas, LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja, Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica un Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts.

Jaunu maršrutu izveide paver iespējas piesaistīt jaunas auditorijas, kuras izvēlās ieplānot savus ceļojumus pateicoties maršruta aktualizētajai tēmai.

“Dzelzs priekškara” kontekstā Latvijai paveras iespēja plašāk runāt par tēmām, kas saistītas ar nevardarbīgās pretošanās kustību, par kādu izvērsās tautas aktivitātes 1980to gadu beigās un 1990to gadu sākumā, par “Dziesmoto revolūciju” un tās ietekmi uz tautas pašapziņas veidošanos.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts